sâmbătă, 15 ianuarie 2011

Corabioare cu crema de peste afumat




Aveati cumva nevoie de un aperitiv mai deosebit, care sa nu arate doar bine ci sa fie si gustos?! :P
...promit ca dupa revolutia asta sarata va ademenesc cu niste retete fabuloase de praji :)))

Ingrediente:

- 2 lamai
- 1/2 file macrou afumat
- 200 g. branza de vaci
- 2 linguri ulei de masline
- 50 g. nuca (optional)
- sare, piper
- 1 lingura smantana
- zeama de lamaie


Mod de preparare:
Branza dulce se lasa la scurs daca e prea zemoasa. Se mixeaza apoi cu ulei de masline pana se obtine o compozitie cremoasa.
Se curata pestele afumat de pielita si oase. Se marunteste cu o furculita (asta ca sa nu va mai plictisesc cu mixerul meu vertical :P)
Se incorporeaza fileul de peste in crema de branza, se adauga nuca macinata, sare, piper, un pic de zeama de lamaie si smantana (crema rezultata se amesteca foarte bine)
Se taie lamaile pe jumatate si se golesc, facand cu ocazia asta si-o delicioasa limonada :))) ...exact cum am facut aici: Oua umplute 
Se umplu "corabioarele" cu crema de peste afumat si se servesc imediat, alaturi de un pahar cu vin alb :P


Au fost grozave!!! :)



P.S. O lingura cu mustar de buna calitate si una de maioneza adaugate in compozitia finala vor face aceste apetisante gustari si mai apetisante :))

6 comentarii:

  1. Aoleu,am ramas in urma rau cu postarile tale.M-am uitat acum,o gramada de bunatati.Nici nu ma mai mir,ca doar altceva nu stii sa faci,decat ....pofta la...pofticiosi,hi,hi.Te pup cu drag.Te anunt cand o sa fac icrele si-am sa ma laud cu ele.

    RăspundețiȘtergere
  2. grozava trebuie sa fie pasta asta,mi-ai dat i deea buna.imi place si prezentarea.

    RăspundețiȘtergere
  3. hmmmmmmmmmm cred ca e o bunatate?o sa incerc si eu :)felicitari ptr minunatele retete!

    RăspundețiȘtergere
  4. Minunata reteta, o voi salva si testa cu siguranta.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am facut si eu reteta sambata. A iesit super cremoasa si pufoasa, ca o inghetata. Sora mea cand a vazut castronul m-a intrebat daca nu e inghetata cu nuci :-))) Am adus azi si la birou si fetele au apreciat-o toate. E perfectă pentru o petrecere, e si eleganta si gustoasa.

    RăspundețiȘtergere
  6. Laura,cred ca asa o sa servesc salata de ton..mi se pare muuuuuuuuult mai apetisant...ms. pentru sugestii....

    RăspundețiȘtergere