miercuri, 5 ianuarie 2011

Flori de gheata



...mi-am revenit :))



Ingrediente pentru cca. 70 de bucati:

Pentru aluat:
- 3 galbenusuri fierte
- 1 galbenus proaspat
- 100 g. zahar pudra
- miezul de la 1/2 baton de vanilie
- 250 g. unt
- cca. 250 g. faina

Pentru ornat:
- 2-3 lingurite suc de lamaie
- 150 g. zahar pudra
- perlute colorate de zahar





Mod de preparare:
Se trec galbenusurile fierte printr-o sita si se bat spuma intr-un castron cu galbenusul proaspat, 100 g. zahar pudra si miezul de vanilie sau 2, 3 stropi de esenta de vanilie.
Untul, rece, se taie bucati si omogenizeaza cu faina; compozitia rezultata se amesteca cu crema de galbenusuri. Aluatul se infasoara in folie si se da la rece pentru minim 30 minute.
Se intinde, apoi, pe o planseta tapetata cu faina (daca e inca lipicios, mai adaugati faina)


Se incinge cuptorul la 200 grade.
Se taie, cu o forma speciala, de floare :P, fursecuri-floare din aluatul intins la cca. 3-4 mm. grosime:


Pentru ca forma sa nu se lipeasca de aluat, se trece din cand in cand prin faina:


Se aseaza fursecurile pe o tava tapetata cu hartie de copt:


Se coc cca.10-12 minute (nu trebuie sa se rumeneasca prea tare)


Se scot si se lasa sa se raceasca:


Se amesteca zaharul pudra (150 g.) cu sucul de lamaie. Cu aceasta glazura se ung "florile":


Se presara pe ele perle de zahar:


Se surprind, intr-o clipita...sub ramurelele inghetate ale bradutului nostru din gradina :)


"Flori de gheata" pentru voi toti!!!


...fragede si pretioase :)

11 comentarii:

  1. Arata minunat floricelele, o sa le incerc si eu sambata. Nici nu stiam ca exista prajituri la care se folosesc oua fierte :-) Te invidiez pentru zaharul lila, eu ador culoarea asta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine ca ti-ai revenit! Toane de Gemeni!
    La Multi Ani, plin cu tot ce iti doresti si in real life, si pe blog!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bine arata!
    Foarte interesant cu galbenus fiert.
    Cred ca am sa le fac si eu...mersi de idee

    RăspundețiȘtergere
  4. Vai ce bine arata floricelele..si ce-mi place poza sub ramura de brad plina cu zapada.
    Laura draga,sa ai un an mai bun ca cel ce a trecut,un an plin de bucurii si sanatate,la multi ani .

    RăspundețiȘtergere
  5. Bia vazut pozele si a fost foarte incinta. I-am facut si ei au iesit super...

    RăspundețiȘtergere
  6. Suna bine doar cand citesc titlul... dar sa le mai gust... si arata ca in povesti, o adevarata opera de arta culinara!

    RăspundețiȘtergere
  7. Superbe floricelele,iar decorul mirific.
    Felicitari,Laura.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce nasol ca arata asa de bine si mi s-a facut o pofta de nu stiu ce sa mai fac.

    RăspundețiȘtergere