sâmbătă, 8 ianuarie 2011

Pulpe de gasca cu morcovi




Va prezint astazi si friptura de gasca, cu gandul ca poate unii dintre voi chiar aveti ocazia de a prepara si supa si friptura :P
...si mai am cateva surprize "cu gasca" pentru voi...in curand :))


Ingrediente:

- 4 pulpe de gasca sau 2 pulpe+2 aripi, cum am avut eu :P
- sare, piper
- 2 linguri unt
- 300 ml. vin rosu
- 350 g. morcovi
- 125 ml. supa de legume/gasca :P
- 200 g. smantana

Daca doriti o friptura picanta, lasati carnea la marinat in urmatorul sos:
- 2 linguri miere
- 2 linguri sos de soia
- 1 ardei iute
- sare, piper



Se incalzeste mierea cu sosul de soia. Se toaca ardeiul iute. Se inteapa pulpele pe alocuri si se freaca cu sare, piper si sos picant.
Eu nu le-am facut picante, deoarece, in naivitatea-mi nemarginita, credeam ca va manca si Bogdi...
Evident, n-a facut-o :)))


Mod de preparare:
Se condimenteaza bine carnea (pe langa sare si piper puteti adauga boia dulce, praf de usturoi sau chiar usturoi trecut prin presa). Se inteapa pulpele pentru ca aromele sa invadeze carnea :P
Se prajesc putin in unt, pe fiecare parte:



Se adauga vinul; se acopera si se inabusa la cuptor 60 de minute, ungand carnea din cand in cand cu sos.
Eu le-am asezat frumos in vasul de lut :P


Se curata morcovii si se taie cubulete. Se adauga impreuna cu supa si se mai lasa inca 15-20 de minute la cuptor. Se adauga smantana si se condimenteaza cu sare si piper:


Se aranjeaza pulpele cu legumele pe un platou si se servesc fierbinti cu garnitura preferata :)



P.S. Puteti folosi, pe langa morcovi, si varza, pe care o spalati, o injumatatiti si ii indepartati cotorul.
O taiati bucati mari si o caliti cca. 15 minute in unt, dupa care o adaugati impreuna cu morcovii si supa la friptura.
Eu n-am vrut sa pun si varza, desi aveam :P, fiindca am testat-o deja in varianta aia: Pulpe de gasca pe varza :)
...ambele feluri, extrem de delicioase!!! :))

2 comentarii:

  1. Yummy! Tocmai am citit la Ada (nu stiu daca o citesti) ca a gatit gasca si ne-am tot conversat pe aceasta tema. Acum vii si tu cu pulpele tale de gasca sa-mi faci pofta. Imi lasa gura apa sa stii. De unde ai luat gasca? Se gaseste la hipermarket-uri sau e tot crescuta, ca si in cazul Adei, la curte pe la rude?
    Si btw, la multi ani pt 2011, sa ai un an cu multa sanatate si voie buna!
    N-am mai trecut de mult pe la tine prin batatura, o sa mai arunc acum un ochi sa vad ce mai "fur" de pe aici caci sunt in pana de idei iar ceea ce gatesti tu sunt adevarate minunatii.

    RăspundețiȘtergere
  2. n-am mai mancat gasca de mult, desi i Austria se gateste in mod traditional destul de des. cred ca e cazul sa iau masuri :)

    RăspundețiȘtergere