joi, 20 ianuarie 2011

Sandwichuri cu pasta de peste afumat




Sandwichurile astea nu arata ele prea grozav (poze facute noaptea, la lumina becului :P) dar la gust sint fenomenale!!! ;)
Am folosit cea de-a doua jumatate de macrou afumat (pe prima am folosit-o aici) si am lasat deoparte, cu ocazia asta, prepararea micilor gustari sub a caror influenta (benefica, as zice :P) am cazut :))


Ingrediente:

- 1/2 file peste afumat (macrou/hering)
- 15o g. branza proaspata (de vaci)
- 1 lingurita hrean ras
- 2 lingurite capere (optional)
- 1 portocala
- 1 lingura frisca lichida sau smantana
- sare, piper
- zeama de lamaie
- 4 felii toast
- fire de marar proaspat


Mod de preparare:
Se cojeste portocala, iar pulpa fructului, ca si fileul de peste, se marunteste (mixerul de mana se pricepe de minune la asta :P). Se adauga branza, hrean, caperele bine scurse, sare si piper, frisca lichida si se amesteca totul foarte bine, pana se obtine o crema.
Se prajesc feliile de paine (in prajitorul de paine sau la cuptor) si se ung cu pasta de peste afumat.
Fiecare sandwich se taie apoi in sferturi si se aranjeaza pe o farfurie mare. Se orneaza cu felii subtiri de castravete si fire de marar si se servesc imediat.


P.S. Daca nu e destul de cremoasa compozitia, adaugati o lingura de smantana.

6 comentarii:

  1. Hallo Laura!
    cum am spris si pe FB. o sa prepar si eu acesta crema/pateu , dar cu file de pastrav.
    Sper sa iese tot atit de buna, cum zici ca aiesit a ta.
    multumsc pentru reteta si sa va fie de bine!!!
    Cu prietenie
    Laura S.

    RăspundețiȘtergere
  2. foarte interesanta combinatia de ingrediente! o sa incerc si eu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu cred ca sunt delicioase! Arata si foarte bine!

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna Laura!
    Astazi am facut si eu in sfirsit acest pateu/crema.
    PATEU DIN BRINZA CU FILE DE PESTE AFUMAT

    Am variat putin reteta, dupa ingredientele care le-am avut in casa si a iesit foarte
    "lecker=bun/-a" ;-)!!!
    Multumesc mult pentru "idee, reteta si foto"!!!

    Cu prietenie si respect
    Laura S.

    RăspundețiȘtergere