Prieteni dragi, m-am gandit ca o noua varianta a prajiturii Raffaello, mai economica si mai rapida, va va incanta cu siguranta, mai ales ca este la fel de gustoasa, si foarte important: nu prezinta un grad de dificultate marit, deci e pefecta pentru gurmanzii (incepatori) amatori :P
Am savurat-o cu maaare pofta, si bucurie, fiindca niiiiiiiiiiiinge!!!!!!!!!!!!!!!! :))
Ingrediente:
Blat de pandispan:
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 6 linguri ulei
- 6 linguri faina
- 1 jumatate de lingurita praf de copt
Sirop:
- 200 ml. apa
- 3, 4 pliculete zahar vanilat (cca. 40 g.)
Crema:
- 250 ml. lapte
- 200 g. ciocolata alba
- 8 linguri fulgi de nuca de cocos
- 6-7 linguri, cu varf, de frisca batuta
- 2, 3 linguri lichior de cocos
Ornat:
- fulgi de nuca de cocos
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 170 grade (foc potrivit).
Se tapeteaza o forma dreptunghiulara (eu am folosit "patratul" meu, de 24 cm/24 cm) cu hartie de copt.
Se sparg si se separa ouale; albusurile se bat spuma cu un varf de cutit sare si zahar. Se adauga galbenusurile pe rand, amestecand usor, cu o spatula, dupa fiecare. Se adauga uleiul si faina amestecata cu praful de copt (cernute), cu miscari usoare, de jos in sus. Se toarna aluatul in forma de copt pregatita si se pune la cuptor pentru cca. 20-25 de minute. Cand se raceste, se taie in doua parti: una subtire, partea de sus, si una mai groasa, partea de jos, baza ;)
Se prepara siropul de vanilie, punand apa si zaharul vanilat sa fiarba, pe foc mic, pentru 2-3 minute.
Blatul cel gros se aseaza pe platou si se insiropeaza cu siropul rece.
Se aseaza pe foc mic, sau la bain-marie, laptele si ciocolata alba, rupta in bucatele. Cand ciocolata este topita, se adauga nuca de cocos si partea subtire de blat, faramitata. Se fierbe 2-3 minute pana se face ca o mamaliga :P, amestecand intruna. Se adauga lichiorul de cocos si se da la rece.
Cand s-a racit, se adauga frisca batuta. Peste piscotul insiropat se pune crema, iar peste crema se presara nuca de cocos. Se taie in dreptunghiuri.
Poze cu minunatia dulce :P, langa bradutii nostri ninsi:
Delicioasa!!!!!!!!!!!
Va astept cu impresii ;)
P.S. Daca nu aveti ciocolata alba, folositi ciocolata cu lapte, iar daca va plac prajiturile insiropate, dar totusi nu fooooarte insiropate :P, preparati siropul din doar 100-150 ml. apa, reducand si zaharul, la numai 2 pliculete ;)
Ma bucur ca ai adus aceasta varianta!Cea veche are ingrediente mai greu de gasit si mai scumpe!Multumesc!!
RăspundețiȘtergereAmandina de la tine a ajuns la toate rudele si prietenele si toata lumea a laudat-o!!MULTUMESC!!
Tu ”ningi” cu retete care mai de care mai apetisante. Mult spor in ceea ce faci!
RăspundețiȘtergereWow, arata super. Am sa fac si eu.
RăspundețiȘtergereDraga mea,
RăspundețiȘtergereAceasta prajitura este minunata, ca de altfel toate retetele pregatite de tine!
In semn de multumire pentru ceea ce ai facut pentru munca ta iti daruiesc un premiu. Daca iti face placere poti sa il ridici de pe blogul meu.
Raluca
Abia astept sa incerc in curand varianta asta!!! Sigur e foarte delicioasa :)))
RăspundețiȘtergereCare e cantitatea de lichior (la sfrasitul retetei)? *** :))
RăspundețiȘtergereO bunatate! Ma bucur ca ai si o varianta mai economica :) Multumesc ptr reteta, am salvat-o!
RăspundețiȘtergereDelicioasa prajitura ta si foarte simplu de facut!MULTUMIM!!!!!!claudia
RăspundețiȘtergereCe bine arata
RăspundețiȘtergereFoarte bine arata prajiturica.Sambata am sa o fac pentru ca eu si fii mei suntem topiti dupa dulciuri,cu moderatie bineinteles.Te pupam Laura si sa stii ca si la noi in MM a nins foarte mult.E ca in basme afara
RăspundețiȘtergeretzi tzi....Laura-Sava brand !
RăspundețiȘtergere:))
:))
Tocmai ce am fcaut tortul rafaello , iar acum dau de grozavia asta !!!! Ma faci sa poftesc iarasi !!!
RăspundețiȘtergereBuna,
RăspundețiȘtergereAs vrea sa incerc intai varianta "mai complicata", pentru ca mi s-a pus pata pe ea inca dinainte sa apara acest post, a fost dragoste la prima vedere :). Am pus cateva intrebari acolo (http://savalaura.blogspot.com/2009/01/prajitura-raffaello.html), daca este cineva dragut(a) sa-mi raspunda, ii sunt recunoscatoare.
Nu am gasit lichior/sirop de cocos, imi poate spune cineva unde gasesc?
Multumesc.
Vai Laura, ce imi faci? Tu stii cit mi-a placut rafaello, dar cit m-am chinuit sa o fac :)
RăspundețiȘtergereAici imi place mult ideea cu ciocolata cu lapte :) ca doar si eu am ceva cu ciocolata, nu numai tu! Deci atunci o sa iasa ceva alb cu negru.....super ideea, asa cum vad eu imaginea in minte :) O procesez saptamina viitoare de ziua mea, ce surpriza frumoasa mi-ai facut! Multumesc!
Arta demential!!!!! Cred k are un gust tare tare bun. Am sa o fac si eeu azi. Multumesc pentru reteta. O zi dulce iti doresc. Nicoleta Petrescu.
RăspundețiȘtergereesti minunata draga mea, pentru mine o adevarata initiatoare in taina prajituritului,,datorita retetelor postate de tine, mi-am indulcit prietenii , rudele, colegii de munca si au fost foarte multumiti..
RăspundețiȘtergerefelicitarile pe care le-am primit, ti le transmit sincer si tie...
la cat mai multe prajituri
Laura am facut deja prajitura si sa mancat aproape toata.Multumesc pentru reteta.A iesit super ,super buna.Pupici
RăspundețiȘtergereMama cat de bine arata!
RăspundețiȘtergereCe bine arata prajiturica! Pacat ca nu o pot incerca! Sunt la dieta dar pastrez reteta pentru mai tarziu.
RăspundețiȘtergereImi place cand faci sedinte foto sub bradutul plin de zapada:D.
Foarte foarte buna!! Am incercat mai multe retete de prajituri, in special cu cocos :) si au fost toate excelente!
RăspundețiȘtergereCealalta varianta am facut-o de cateva ori la ocazi mai speciale dar azi o sa ma bucur de varianta asta mai rapida :)> felicitari si la cat mai multe retete :P
RăspundețiȘtergereSe observa cu ochiul liber cand cineva gateste din suflet! Felicitari!!! Pupicei:)
RăspundețiȘtergereFelicitari pt tot ce faci draga Laura!!!!
RăspundețiȘtergere