vineri, 27 iulie 2012

Inghetata de zahar ars






Prieteni dragi, cu aceasta inghetata de zahar ars imi iau un (nu foarte lung :P) la revedere de la voi, dat fiind faptul ca urmatoarele zile ne vor gasi la mare!!!!!!!!!!! Grecia, again :))
Am ales reteta asta de inghetata pentru ca ador aroma de zahar ars, si laptele condensat, si pentru ca e o inghetata cremoasa tare si dulce, menita sa va racoreasca zilele toride de vara in care eu nu sint langa voi, ispitindu-va cu alte nebunii :P

Va pup si va urez o vara minunata, oriunde ati fi :)


Ingrediente:

- 50 g. zahar
- 100 ml. lapte condensat
- 120 ml. lapte de vaca, gras
- 200 ml. smantana pentru frisca sau frisca lichida

Mod de preparare:
Zaharul se pune intr-o tigaie pe foc mijlociu si se amesteca pana ce se topeste si devine maroniu deschis. Se ia tigaia de pe foc.
Se adauga laptele condensat la zaharul ars si se amesteca energic. Nu va speriati daca se umfla si bolboroseste :P, amestecati si adaugati laptele de vaca, amestecand in continuare. Puneti din nou tigaia pe foc, la foc mic, si lasati compozitia sa mai fiarba putin, pentru ca zaharul ars sa se dizolve bine.
Se ia apoi de pe foc, se strecoara si se pune intr-un vas la racit. Se tine la frigider pentru cel putin o ora.
Dupa expirarea timpului de racire, se amesteca cu frisca batuta si se lasa la congelator pana cand se intareste. La final, arata cam  asa :)


Foarte cremoasa si gustoasa!!!!!!!!!!!!!!!!



Sfat: Daca vi se pare prea dulce, adaugati un iaurt (125 ml.) in compozitie si apoi dati la congelator, iar daca nu aveti lapte condensat, folositi una din retetele urmatoare:
Lapte condensat: http://savalaura.blogspot.ro/2009/05/lapte-condensat.html
Napolitane cu dulceata de lapte: http://savalaura.blogspot.ro/2007/03/napolitane-cu-crema-de-lapte.html


14 comentarii:

  1. Cred ca e delicioasa si cu iaurt! :)
    O sa incerc si eu in varianta asta!

    RăspundețiȘtergere
  2. imi plac enorm de mult retetele tale,si cate am incercat mi-au iesit perfect.Explici clar,in detaliu....esti o profesionista.Sa spun si ce nu-mi place?scuze dar asta ee...structura blogului tau(e greu sa gasesti o reteta daca nu ai salvat link-ul cand te-a atras)...ma uit mereu pe diferite site-uri si reusesc sa fac dferenta...daca poti face ceva in privinta asta e super>succes in tot ce faci!

    RăspundețiȘtergere
  3. Iti multumim ca ne faci vara mai racoritoare,concediu placut

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte accesibila reteta, am sa o incerc cat de curand! Concediu placut si distractie frumoasa!! Meriti din plin o vacantza minunata! Pupici de la Oana din Portugalia :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Delicios!
    Vacanta placuta! Tot in Grecia?

    RăspundețiȘtergere
  6. ai retete foarte bune ,iti doresc un cincediu SPENDID,PA...

    RăspundețiȘtergere
  7. Cu siguranta ca e foarte gustoasa. Concediu placut!

    RăspundețiȘtergere
  8. waw,ce buna trebuie sa fie!!
    pup si o zi buna!!

    RăspundețiȘtergere
  9. O bunatate de inghetata!! Concediu placut!

    RăspundețiȘtergere
  10. Aseara am facut-o si am lasat-o la congelator pana azi dimineata si ghici ce am facut prima data dupa ce m-am trezit?? :P E delicioasa!!! Si e prima data cand am facut inghetata! Sunt foarte mandra de mine datorita tie draga mea Laura. Dumnezeu sa te tina sanatoasa pana la adanci batranete! Pupici din nou de la Oana din Portugalia :))

    RăspundețiȘtergere
  11. Cred ca a iesit o...."nebunie' de inghetata !
    Felicitari pentru minunata idee....
    Te tzuc !

    RăspundețiȘtergere
  12. Ce cremoasa este!!!!Exact pe gustul nostru!

    RăspundețiȘtergere
  13. ce locatie preferi in Grecia? iti recomand insula Itaka

    RăspundețiȘtergere
  14. va asteapta o leaps ala mine pe blog

    RăspundețiȘtergere