miercuri, 25 iulie 2012

Tort inghetat de caise






Acest tort inghetat de caise este ultima reteta cu caise din anul asta...cu caise proaspete si dulci :P
Nu se face deloc greu, iar rezultatul satisface orice gust, asa ca daca mai prindeti caise prin piata, incercati-l!!!


Ingrediente:

Blat:
- 150 g. piscoturi
- 150 g. unt topit

Umplutura:
- 600 g. caise
- 250 g. iaurt (cat mai gras)
- 250 g. smantana
- 180 g. zahar pudra
- sucul de la o jumatate de lamaie
- 300 ml. smantana pentru frisca sau frisca lichida
- 100 ml. lapte condensat
- 50 g. piscoturi
- 40 ml. lichior de caise sau suc de caise

Decor:
- 300 g. caise
- 4, 5 piscoturi
- praf de cappuccino sau cacao

Mod de preparare:
Se zdrobesc piscoturile pentru blat si se framanta cu unt. Se repartizeaza pe fundul unei forme cu diam. de 24 cm. tapetate cu hartie de copt.
Se oparesc caisele, se decojesc, se taie jumatati si se golesc de samburi. 1/3 din ele se taie felii, restul se paseaza si se amesteca impreuna cu iaurt, smantana, zahar si suc de lamaie.
Se bate frisca. Se inglobeaza frisca batuta si laptele condensat in compozitia cu caise.
Se taie piscoturile si se insiropeaza cu lichior sau suc. Pe blat se aseaza jumatate din piureul de caise. deasupra se pun feliile de caise si piscoturi. Se acopera totul cu cealalta jumatate de piure si se da la congelator pentru cel putin 5, 6 ore.
Cu 30 de minute inainte de servire, tortul se scoate din congelator si se decoreaza cu jumatati de caise, piscoturi si praf de cacao ori cappuccino. E foarte important sa faceti asta, deoarece doar astfel il veti putea savura pe deplin :)






Sfat: Daca nu aveti laptele condensat, folositi tot frisca ;)

Un comentariu: