joi, 14 aprilie 2011

Pasca fara aluat cu branza de vaci





Fetelor, daca va era teama sa preparati pasca cu aluat de cozonac (desi teama asta se va risipi curand, cand va voi arata ce pascute minunate am facut pana si eu, un anti-talent intr-ale aluaturilor cu drojdie :P) puteti sa faceti aceasta minune de pasca, fara aluat :)))

...am combinat o reteta din "Practic in bucatarie" cu geniul meu (malefic :P) si a rezultat aceasta incredibil de gustoasa pasca :)
E perfecta, fara nici o exagerare, si fiind prima mea "creatie culinara", ma astept s-o incercati numaidecat!!! :))



Ingrediente:

- 1 kg. branza dulce de vaci
- 7 oua (mici)
- 420 g. zahar
- 4 pliculete zahar vanilat
- 4 linguri rase de faina
- 1 varf de cutit sare
- 2 linguri de gris
- 2 linguri cu varf de lapte praf
- 175 g. unt topit
- 5 g. praf de copt (jumatate de pliculet)
- 80-100 g. stafide
- zahar pudra pentru ornat




Mod de preparare:
Se trece branza dulce prin sita sau se mixeaza cu mixerul vertical (compozitia trebuie sa fie ca o pasta).
Se separa ouale; albusurile se bat spuma.
Branza dulce se freaca cu zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile si untul topit.
Se adauga faina, praful de copt si sarea, toate cernute, si apoi sarea, grisul, laptele praf si stafidele si se omogenizeaza.
Se inglobeaza albusurile batute, incet, cu o spatula sau lingura de lemn, in doua transe, amestecand usor dupa fiecare.
Tava de copt (cu diam. de 26 cm.) se unge bine cu margarina/unt si se tapeteaza cu gris (si baza si inelul).
Se toarna umplutura si se pune in cuptorul incins, la foc mediu (175 grade C.) cca. 65-70 de minute.
Se lasa la racit in tava, apoi se aseaza pe platoul de servit.
Se orneaza simplu, cu zahar pudra.

Cat de usor, hm???? :)))


...si cat de gustoooooos!!!!!!!!!!!!!!!!!




Sa aveti pofta!!! :)

54 de comentarii:

  1. o idee minunata! pare pur si simplu delicioasa! cu siguranta va fi si pe masa mea de Paste!

    RăspundețiȘtergere
  2. arata demential!a cazut la tzanc, si eu vreau sa fac anul asta pasca fara blat:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga Laura, stiu ca sunt off topic, insa te invit sa participi la cea mai interesanta leapsa din ultimul timp si cea mai frumoasa initiativa de pe net. Ce poate fi mai frumos decat sa daruiesti o carte?

    http://www.ioanabudeanu.com/2011/04/daruieste-o-carte.html

    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  4. ce bine arata,felicitari,faci retete minunate

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata foarte bine pasca , te-as intreba daca pot sa renunt la cele 2 linguri de lapte praf din compozitie , daca se pot inlocui cu altceva . Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  6. Flory, m-as bucura nespus sa o aveti pe masa de Paste :)
    Merita!!! ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. Antzu', stii cat de buna e???!??!? :)))
    ...savuroasa, aromata...o minune!!!
    Te pup si sa-mi dai de veste cat de delicioasa ti s-a parut :P

    RăspundețiȘtergere
  8. Ioana, iti multumesc frumos ca te-ai gandit la mine :)
    Nu promit inca nimic, caci lucrurile au luat-o razna in bucataria mea momentan :D, dar cand ma linistesc vad eu ce si cum :P
    Frumoasa si inedita leapsa, intr-adevar ;)

    RăspundețiȘtergere
  9. Ina, esti o draguta, multumesc frumos!!! :)
    Ma straduiesc (si ma bucur sa vad ca reusesc :P) sa va aduc retete cat mai atragatoare!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Un pastel espectacular! se ve delicioso.
    Saludos Da & Mer

    RăspundețiȘtergere
  11. Mihaela, clar da! :P
    ...le poti inlocui cu faina sau gris :)

    RăspundețiȘtergere
  12. bine, dar e putin arsa. nu zic ca o fi rea, dar e... prea bronzata. cel putin in conceptia mea.

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu e arsa, Adriana, e doar...bine (facuta :P) coapta, asa cum imi place mie :)
    Nu-mi prea plac aluaturile albicioase, par crude...

    RăspundețiȘtergere
  14. ce bine arata, deja mi sa facut pofta abia astept sa vina pastele sa mananc niste pasca

    RăspundețiȘtergere
  15. Multumim , merg pe mana ta ... am testat multe retete de pe blogul tau si toate sunt foarte apreciate , as vrea si o reteta de cozonac :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Laura , multe din retetele tale le-am testat si au fost foarte apreciate , as vrea si o reteta de cozonac . De vreo doi ani te vizitez zi de zi , felicitari pentru tot ceea ce faci !!!

    RăspundețiȘtergere
  17. Usoara reteta asta, dar se si arde rau! Cel putin asa arata, arsa.

    Cred ca miezul e delicios in schimb.

    RăspundețiȘtergere
  18. Mario, nu mai e mult :P
    Pofta buna de pe acum!!! :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Mary, esti o scumpa!!! :)
    Ce bucurie mare sa aflu ca ma urmaresti de atata timp, si ca ai avut numai reusite urmand retetele mele!!!
    Va aduc imediat si reteta de pascute individuale, pe care le-am facut cu un aluat de cozonac...incredibil de pufos si bun ;)
    Pupici multi!!!

    RăspundețiȘtergere
  20. Alice, nu o sa-ti para rau :P
    Te pup!!!

    RăspundețiȘtergere
  21. Cata, ce ma bucur sa te vad pe la mine :)
    ...mai, nu e absolut deloc arsa, doar pare asa (pozele facute cu blitul ies, de obicei, rau de tot la mine :P...asa ca am dat un pic de contrast, etc. si poate din cauza aia arata asa...)
    Crede-ma, a mancat Bogdi cu o pofta, cu tot cu marginea, aparent arsa :)))
    E delicioasa, fara sa exagerez, pe de-a intregul ;)

    P.S. O sa mentionez si in post ca se poate lasa cu 5 minute mai putin la copt, si pe deasupra se poate acoperi cu folie de al. ca sa nu se maroneasca asa tare :))
    Mie, pe bune, asa imi place...

    RăspundețiȘtergere
  22. Ok, Laurici, daca tu zici...inseamna ca asa e. Oricum eu sunt fan prajituri cu branza.

    Mai si mor de ciuda ca Alexia nu se atinge de nimic ce contine branza...doar mere, mere si in ciorba, si in tort, si in placinta, in orice! Dar trebuie s-o fac eu cumva si s-o conving.

    Tu mai gateste, ca eu te urmaresc in continuare. Chiar te admir pentru ceea ce faci, ai timp si iti si place.Felicitari! Pupa-l pe Bogdi, apropo', e la scoala? Alexia din toamna va merge, abia asteapta.

    RăspundețiȘtergere
  23. Mama, ce ne asemanam :)))
    ...si noi si pruncii nostri :P
    Deci, nu o sa crezi, dar nici Bogdi nu e fan branza dulce (mie iara-mi place de mor :P), dar cand am scos pasca asta din cuptor, a cedat :)))
    Mirosea toata casa a ceva ce nici nu pot defini...dar demential de bun :D ...a cerut doua portii, de m-am crucit si eu si Cipi, ha, ha...
    Iti tin pumnii stransi sa o ademenesti si tu pe Alexia ;)

    P.S. Da, si Bogdi va fi scolar din toamna, si tot asa, abia asteapta sa mearga :)
    Va trimitem si noi pupici multi!!!!

    RăspundețiȘtergere
  24. Pasca asta imi aduce aminte de un baietel care i se plangea mamei ca pasca are prea mult blat si ca pt el ar fi perfecta o pasta fara blat. Baiatul a crescut intre timp dar nu cred sa-si fi schimbat opinia. In sfarsit o pasca inventata pt el!!! ;)
    Claudia

    RăspundețiȘtergere
  25. Super reteta!!Am incercat-o si eu pt ca sunt fannul nr 1 al chees-cake-urilor.:D Eu i-am mai adaugat multa vanilie in compozitie si ciocolata topita deasupra. E geniala!

    RăspundețiȘtergere
  26. Am facut pasca azi de proba,a iesit dementiala!Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  27. Laura ,vreau sa fac si eu pasca dar am o intrebare:grisul nu o intareste?Iese pufoasa? Soacra mea a facut anul trecut dar i-a fost teama sa puna gris.A pus faina si putin orez fiert in lapte.A iesit delicioasa si asa.Te pup si Sarbatori Fericite!

    RăspundețiȘtergere
  28. Anca, pascuta asta are o textura adorabila :))
    ...grisul nu se simte absolut deloc, si e chiar savuroasa, dar daca nu-l vrei in compozitie, poti sa-l inlocuiesti cu faina sau lapte praf ;)

    P.S. Fain de tot pontul cu orezul fiert in lapte!!!
    Pupici si Sarbatori Fericite!

    RăspundețiȘtergere
  29. Mi-a iesit demential de buna!!!!

    RăspundețiȘtergere
  30. Iti multumesc din suflet pt reteta. Mi`au iesit grozave amandoua. Daaa am pregatit 2 pt ca am avut reuniune de familie si amandoua au fost devorate intr`un timp record.

    RăspundețiȘtergere
  31. Am facut jumatate din compozitie si apoi m-am rugat sa-mi incapa in tava de tarta.Acum, constat ca a si crescut putin!:)Grozava!Abia astept sa se faca si sa o pot scoate din cuptor.Eu am adaugat si vreo 70 de g de smanatana lichida, ramase de la minunatie de tarta cu ciocolata.Aaa, si cred ca o sa am nevoie de intariri ca sa o dezlipesc de pe tava(nu am avut gris), ca in povestea cu ridichea uriasa:):)Multumesc de reteta, faina de tot!

    RăspundețiȘtergere
  32. Multumesc ,Laura pentru reteta!
    E buna,buna,buna.Chiar daca am mai pus cate ceva pe langa original.

    RăspundețiȘtergere
  33. Laura, "placinta" TA cu brânză de vaci este prima prăjitură care l-a determinat pe soţul meu să spună: ESTE FORMIDABILĂ! Mare lucru - el nu e prea darnic cu complimentele:) EXCELENTĂ! Mulţam fain!
    Vali

    RăspundețiȘtergere
  34. Laura,un sfat te rog:daca pun in loc de zahar o cutie de lapte condensat oare ce iese?trebuie sa maresc oare cantitatea de gris?ce parere ai se mai tine "legata"?e doar o idee.pupici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anca, delicioasa ideea ta cu laptele condensat, poate o pun si eu in practica :P
      Da, in cazul asta, cred ca i-ar mai trebui niste linguri de gris sau lapte praf...vezi tu, pana cand compozitia arata bine, adica nu prea curgatoare ;)
      Daca ai incercat-o deja, da-mi de stire!!!

      Ștergere
  35. Laura,arata demential si chiar mi'as dori sa o incerc de pasti doar ca nu gasesc branza de vaci,crezi ca as putea inlocui branza cu ricotta?multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, cred ca merge de minune si cu ricotta ;)
      Te astept cu impresii!!!

      Ștergere
  36. LAURA TOTUL ESTE SUPERB RETETA EXCELENTA DAR AM O INTREBARE DACA NU AVEM LAPTE PRAF IN CASA CUM FACEM , DEOARECE EU NU FOLOSESC ACEST INGREDIENT ,IL POT INLOCUI CU ALTCEVA?ITI MULTUMESC FOARTE MULT PTR RASPUNS ANTICIPAT-MARINAXENA-PUPICI-

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Marina draga, poti inlocui laptele praf cu aceeasi cantitate de faina sau gris :)
      Spor la treaba, te pup!!!

      Ștergere
  37. ce frumos arata! felicitari!:)

    RăspundețiȘtergere
  38. Cred ca este f.f. buna,seamana putin cu budinca de branza.Eu as folosi si caise uscate,lasate la macerat in putina apa cu esenta de rom ( ca si stafidele ,de altfel ).As intreba pe autoare sau cine a facut reteta daca nu e cam mult zahar ? Tuturor -Sarbatori fericite !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte bune si caisele uscate ;)
      Cantitatea de zahar se poate ajusta dupa preferinte :P
      Sarbatori fericite!!!

      Ștergere
  39. Am facut aceasta pasca, este foarte buna. Dar as avea o intrebare? Nu are cam mult zahar? Aproape 0,5 kg?

    Am facut-o cu 200 gr numai dar si asa a fost prea dulce.

    multumesc pt reteta, excelenta ca de altfel tot ceea ce este pe situl tau.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim, e doar o chestiune de gusturi :)
      ...e foarte bine, asadar, ca ai micsorat cantitatea de zahar daca ai simtit ca e prea mult :P

      Ștergere
  40. Am facut o si eu astazi,mama e foarte mandra de mine. A iesit atat de buuuuna,yummy <3

    RăspundețiȘtergere
  41. Am facut-o si eu,si este super buna,cea mai buna pasca pe care am mancat-o in viata mea,si o spun toti membrii familiei :)
    Multumesc din suflet pt reteta!
    Paste fericit!
    Irina

    RăspundețiȘtergere
  42. este super delicioasa si o recomand tuturor gospodinelor si chiar viitoarelor gospodine.
    Paste fericit !

    RăspundețiȘtergere
  43. Este delicioasaaaaa!!! Foarte usor de facut iar rezultatul este garantat!

    RăspundețiȘtergere
  44. Am facut si eu si mi-a iesit chiar bine. Toata lumea a laudat-o. Asa ca, de-acum o sa fac multe retete de la tine.

    RăspundețiȘtergere
  45. Excelentă prăjitură. Trebuie să-ţi mulţumim pentru această reţetă (încă o dată, sau de mai multe ori:):):))
    Laura, dacă o îmbrac în folie de aluminiu (înainte de a se umfla - vreo 20 min) nu iese mai "blondă"?
    Am încercat, dar se lipeşte folia de ea. Aş dori să realizez aceea culoare a prăjiturilor "de la bunica".
    Mulţam fain pentru reţetele de până acum.
    După 2 august 2012 (moment când termin cu toate examenele execrabile din învăţământ!!!!) voi posta pe site-ul tău şi reţetele mele de "succes la păpat prăjituri".
    Spor şi bună dispoziţie.

    RăspundețiȘtergere
  46. Excelenta! Am facut-o de Paste (tot cu nitel mai putin zahar) si acum o am in cuptor, adaptata nitel, cu caise deshidratate (ca nu am avit stafide) si cu un strop de telemea sau cas, nu stiu ce e, f putin sarat, ca nu aveam toata cantitatea de branza dulce.
    O astept cu interes :),

    RăspundețiȘtergere