joi, 1 martie 2007

Oua scotiene






...sau "Chiftele uriase"...surprinzatoare sub toate aspectele :P
...le-am gustat pentru prima oara, intr-una din vizitele pe care i le faceam lui Cipi (eram doar prieteni pe atunci :P) si de atunci le fac oricand ni se face pofta de ele :))
Socrul meu merita toate laudele, caci el ni le-a preparat, si deci de la el le stiu :)

Reteta e incredibil de usoara, nu avem nevoie decat de oua fierte (pentru cate persoane sint la masa), carne macinata si condimente...


Mod de preparare:
Se fierb ouale. Se condimenteaza bine carnea macinata; eu am pus sare, piper, boia, condimente speciale pentru carne macinata, barbeque, etc.


Se adauga putin pesmet in compozitie si un ou intreg. Se amesteca totul bine:


Fiecare ou se imbraca in carne (puteti lasa stratul de carne mai gros sau mai subtire, dupa bunul plac)


Se aseaza apoi intr-o tava/forma termorezistenta...vasul meu yena a fost perfect :P


Se lasa la cuptor pana se rumenesc:


Sectiuni :))





Si pentru ca mi-a mai ramas compozitie, am facut niste parjolute lungi (ca niste mici), in care am mai adaugat putin ketchup si putin mustar + o felie de paine inmuiata in apa:
Compozitia:


Parjolutele modelate si farfuria cu parmesan, pe care l-am presarat deasupra lor:




Parjolutele gata:


Aici, toate, cam inghesuite :P


Asa ca le-am aranjat frumos pe un platou: si chiftele si parjoale :))




Au iesit taaaare bune! Sa le incercati macar o data si veti vedea apoi cat de des le veti reface :)))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu