...sau "Chiftele uriase"...surprinzatoare sub toate aspectele :P
...le-am gustat pentru prima oara, intr-una din vizitele pe care i le faceam lui Cipi (eram doar prieteni pe atunci :P) si de atunci le fac oricand ni se face pofta de ele :))
Socrul meu merita toate laudele, caci el ni le-a preparat, si deci de la el le stiu :)
Reteta e incredibil de usoara, nu avem nevoie decat de oua fierte (pentru cate persoane sint la masa), carne macinata si condimente...
Mod de preparare:
Se fierb ouale. Se condimenteaza bine carnea macinata; eu am pus sare, piper, boia, condimente speciale pentru carne macinata, barbeque, etc.
Se adauga putin pesmet in compozitie si un ou intreg. Se amesteca totul bine:
Fiecare ou se imbraca in carne (puteti lasa stratul de carne mai gros sau mai subtire, dupa bunul plac)
Se aseaza apoi intr-o tava/forma termorezistenta...vasul meu yena a fost perfect :P
Se lasa la cuptor pana se rumenesc:
Sectiuni :))
Si pentru ca mi-a mai ramas compozitie, am facut niste parjolute lungi (ca niste mici), in care am mai adaugat putin ketchup si putin mustar + o felie de paine inmuiata in apa:
Compozitia:
Parjolutele modelate si farfuria cu parmesan, pe care l-am presarat deasupra lor:
Parjolutele gata:
Aici, toate, cam inghesuite :P
Asa ca le-am aranjat frumos pe un platou: si chiftele si parjoale :))
Au iesit taaaare bune! Sa le incercati macar o data si veti vedea apoi cat de des le veti reface :)))
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu