vineri, 2 martie 2007

Bulgari de branza cu somon afumat







Un aperitiv mai rafinat si mai rapid de preparat nu cred ca exista :P


Ingrediente:

- 400 g. branza Ricotta
- sare, piper (alb)
- 1 legatura ceapa verde/arpagic verde
- 150 g. somon fume
- 1 salata verde (mica) sau felii de castravete
- 1 limeta/lamaie


Mod de preparare:
Puneti branza Ricotta intr-un castron si pasati-o cu furculita. Condimentati, dupa gust, cu sare si piper (piperul alb da preparatului o nota mai aparte :P)
Spalati firele de ceapa verde sau arpagic si tocati-le; presarati-le apoi peste branza.
Taiati bucatile de somon fume si incorporati-le in amestec. Dati putin compozitia la congelator, acoperita cu un capac.
Desprindeti frunzele de salata, una cata una, si spalati-le. Asezati-le pe un platou.
Spalati limeta/lamaia sub un jet de apa fierbinte. Taiati-o in felii subtiri, pe care sa le aranjati peste frunzele de salata.
Luati bile din masa de branza si somon fume, cu ajutorul unui dispozitiv pentru inghetata,; daca nu aveti asa ceva prin bucatarie, formati cu mana bulgarasii :))
Asezati bilele pe platou, ori deasupra salatei ori deasupra feliilor de castravete, si ornati, daca vreti, cu fire de arpagic.




Aici pe platou langa chiftelutele pe rondele de castravete:



P.S. Puteti folosi 200 g. branza Ricotta in amestec cu 200 g. branza dulce ;)

Un comentariu:

  1. rapid si gustos!!ador retetele de genul acesta.felicitari pentru blog,mie personal imi e de ajutor.

    RăspundețiȘtergere