Un unt absolut delicios, cu muuuulte ciuperci, ce poate fi intins pe paine sau pitit bine intre foi de placinta, ori asezat deasupra bucatii de carne preferata...sau chiar adaugat intr-o ciorba de pui ;)
Aici, in varianta "tartine in forma de floare" :P
Ingrediente pentru 300 g. unt de ciuperci:
- 450 g. ciuperci de diferite soiuri (Champignon, Pleurotus, de padure)
- 175 g. unt
- 15 g. trufe negre (optional)
Mod de preparare:
Inlaturati capatul cozilor si spalati bine ciupercile. Taiati-le in lamele.
Tocati marunt trufele cu un cutit.
Intr-o tigaie, prajiti ciupercile in 50 g.unt topit. Lasati-le sa se prajeasca pana la evaporarea apei pe care o contin. Ciupercile nu trebuie sa se coloreze.
Lasati sa se raceasca. Adaugati trufele tocate.
Incorporati restul de unt. Amestecati delicat cu ajutorul unei spatule sau macinati-le, usor, in blender ori taiati-le cu mana cat de marunt puteti.
Intindeti o folie de aluminiu.Varsati compozitia. Rulati. Strangeti ruloul la capete.
Lasati la frigider minim 1 ora.
...cu el am uns tartinele si le-am dat forma de floare cu o jumatate de portocala in mijloc :)
Lasati sa se raceasca. Adaugati trufele tocate.
Incorporati restul de unt. Amestecati delicat cu ajutorul unei spatule sau macinati-le, usor, in blender ori taiati-le cu mana cat de marunt puteti.
Intindeti o folie de aluminiu.Varsati compozitia. Rulati. Strangeti ruloul la capete.
Lasati la frigider minim 1 ora.
...cu el am uns tartinele si le-am dat forma de floare cu o jumatate de portocala in mijloc :)
...aici vine untul :P
P.S. Se poate pune si in congelator pentru 1 luna de zile iar in frigider se conserva 8 zile...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu