vineri, 2 martie 2007

Tort de visine Padurea Neagra




Mama mea e frumoasa ca o floare si o iubesc din tot sufletul!!! :)
De ziua ei, in 21 octombrie, si-a invitat fostele colege de birou de la Oficiul Judetean de Turism Timisoara, eu fiind bucatarul lor personal :D

Fiindca are nume de floare, i-am facut un tort-floare, ca o viorea (pe mami o cheama Viorica), folosind unul dintre ingredientele ei preferate: visinele :))
Tortul este unul incredibil de gustos (m-a cucerit chiar si pe mine :P), asa ca de-abia astept sa-l incercati!!!



Ingrediente blat:

- 3 oua
- 125 g. zahar
- 1 pliculet zahar vanilat
- 75 g. faina
- 75 g. amidon
- 1 lingura cacao
- 2 lingurite rase praf de copt
- 75 g. unt topit


Ingrediente crema :

- 500 g. visine din compot, fara samburi
- 25 g. amidon
- 350 ml. nectar de cirese sau visine
- 4 foi gelatina alba
- 600 ml. frisca
- 100 g. zahar




Mod de preparare:
Am sa incep prin a mentiona faptul ca eu am dublat ingredientele pentru blat deoarece am vrut sa obtin 2 niveluri (3 straturi de blat), pentru a fi sigura ca fiecare va ajunge sa savureze o felie generoasa de tort :)

Aici gata copt si "feliat" :))



...dupa care am inceput sa-i "croiesc" lui mami floarea :)
Am taiat petale din pasta de lapte praf si le-am pus la uscat intr-un bol ca sa ia forma unei flori desfacute...


Am facut si-un mic test :P ...am pus petalele pe blat ca sa vad cum va arata :))

Am pregatit umplutura de visine, din compot, astfel: se scot samburii visinelor (in caz ca nu gasiti compot de visine fara samburi).
Amidonul se amesteca in 4 linguri nectar. Restul de nectar se pune la fiert , se adauga amidonul si se lasa sa mai fiarba. Se amesteca si visinele.
Se dizolva gelatina si se adauga la frisca batuta cu zahar si apoi se amesteca cu compozitia de visine.

Se umple tortul taiat pe din doua si se tine la frigider cateva ore inainte de a fi servit:

Sa va fie de bine!


Sectiunea:


Tortul arata neterminat pentru ca aperitivele mi-au rapit destul timp si nu am mai ajuns sa-mi prepar pasta de lapte praf,pentru ca asa m-am gandit initial: sa imbrac tortul cu pasta alba care sa aiba un contrast placut cu floarea mov...
...asa ca am aruncat in disperare frisca pe el si a iesit cum a iesit :P



Aici puteti admira tortul de anul asta, tot de ziua lui mami, intr-o varianta mult mai imbunatatita...daca nu la altceva, macar la nivel de ornare :P












9 comentarii:

  1. Buna ziua,

    arata foarte bine tortul si cred ca este extrem de delicios. In curand este ziua sotului meu si as vrea sa-i pregatesc acest tort dar as avea ceva intrebari legate de prepararea cremei. Nu stiu daca am inteles bine, visinele se pun peste nectarul si amidonul care fierbe? Gelatina dizolvata in apa se adauga peste frisca cu zahar? Si apoi frisca se pune peste compozitia de visine de pe foc (cred ca e deja luata de pe foc compozitia de visine, nu?)? Nu se taie frisca?
    Multumesc anticipat pentru timpul acordat si pentru raspuns.
    O seara buna,
    Dana

    RăspundețiȘtergere
  2. buna
    si eu as avea acelasi intrebari . as vrea sa fac tortul asta minunat.
    inca o intrebare: cum de la varianta a 2-a (cu decor mai fancy) se vede asa fain crema ca o spuma si deasupra partea cu visine ?
    merci mult
    nicoleta

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ziua,
    si eu am nevoie de cateva lamuriri, pt ca sunt incepatoare la capitolul bucatarie: la blat ingredientele le pun in ordinea data? Gelatina o dizolv in apa rece sau calda? "Crema" de visine o amestec cu frisca in momentul in care s-a racit?
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  4. Mi-amintesc ca si prima oara ca si acum am admirat simplitatea si frumusetea lui, ca si toata sarbatoarea de atunci. Ai maini de aur Laura draga!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cu ce ai imbracat tortul? cu pasta de zahar sau de cioco? te rog da-ne si noua reteta!!!! am incercat pasta de zahat dar a fost un dezastru :(.Sper sa ne ajuti.

    RăspundețiȘtergere
  6. hello , eu sunt curioasa cum ai facut petalele florii ..te rog poti sa ne dai reteta??? ..sunt inebunita dupa dulciuri mai ales daca le pot si modela dupa cum vreau eu :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna ziua,
    As vrea sa te intreb de unde cumperi martipanul??din ce magazin?

    RăspundețiȘtergere
  8. si lu mami a mea ia plut mult mult totul mersi esti cea mai buna:X:X:X
    cand am nevoie sa pregatesc ceva vin pe saitul tau.....pupici:X:X:X

    RăspundețiȘtergere
  9. as vrea si eu sa-mi spui cum se face pasta

    RăspundețiȘtergere