Ati mancat vreodata Focaccia, dragii mei?! :) ...sau mai pe romaneste spus: Paine cu cimbru si ulei de masline :P
E atat de usor de facut, si atat de gustoasa!!!!!!!!! Trebuie neaparat sa o incercati!!!
Ingrediente:
- 7 g. drojdie uscata
- 500 g. faina
- 2 linguri sare
- 250 ml. apa calda
- 6 linguri de ulei de masline
- 1 ramura de cimbru
Mod de preparare:
Cerneti faina si amestecati-o cu drojdia si cu 1/2 lingura sare. Incorporati treptat apa calda:
Adaugati 4 linguri ulei de masline:
Framantati un aluat moale, adaugand apa, daca este necesar (mie mi-a iesit perfect):
Framantati aluatul timp de 10 minute( eu chiar l-am framantat cu mana, aproape 10 min.) si intindeti-l intr-o forma dreptunghiulara, de 10x20 cm:
Acoperiti cu folie si lasati la crescut timp de 1 ora, intr-un loc cald:
Crescut, dupa o ora:
Preincalziti cuptorul la semnul 8/230 grade C. Intepati din loc in loc, cu degetele:
Presarati sarea ramasa, stropiti cu uleiul ramas (eu am pus chiar mai mult ulei):
Presarati cimbrul si dati la cuptor timp de 10 minute:
Micsorati flacara la semnul 5/190 grade C. si continuati sa tineti in cuptor inca 20 de minute (batuta usor cu degetul, pe dos, painea trebuie sa sune a gol):
...asa arata intoarsa:
Sectiuni :)
...si o ultima poza cu painica...
...caci tare mult mi-a placut cum mi-a iesit :P
sunt o mare amatoare de paine, asta nu inseamna ca sunt si grasuta...:)de curand ne-am luat si noi o masina de facut paine...cred ca voi incerca reteta la ea... aluatul..si apoi o bag la cuptorul de la aragaz:)
RăspundețiȘtergeremultumim, Laura.
Cu drag,
Aura
Buna Laura!
RăspundețiȘtergeream trait in Italia cativa ani buni, iar fetitei mele ii placea la nebunie focaccia simpla, in fiecare zi ii cumparam cate o bucatica, caci acolo iti vindea la gramaj, luai cat vroiai. Am s-o incerc, sa-i fac o surpriza. Multumesc de idee si reteta! O primavara frumoasa!
Mi-as fi dorit sa te cunosc...pacat ca nu esti din Iasi...
hmm uite o reteta tocmai la tanc pentru zilele italiei! de curand am analizat putin istoria pizzei si am descoperit ca focaccia se afla la baza retelor de pizza.
RăspundețiȘtergereBuna,
RăspundețiȘtergeream incercat azi reteta ta si mi-a iesit scoarta: tare si uscata :( Nu stiu unde e secretul, dar daca e unul, sa ni-l impartasesti. Alte retete de la tine mi-au iesit super: cornulete, ciulama :)
Numai bine, Irina
si mie mi-a iesit foarte tare si am urmat tot ce ai scris in reteta , in general aluaturile imi ies tari, nu stiu ce altceva sa fac decat ceea ce gasesc pe retete:(
RăspundețiȘtergere