Ingrediente (pt 4 persoane):
-250 g carne tocata de porc
-250 g carne tocata de miel (daca nu aveti, inlocuiti cu carne de vita)
-1 ou
-100 ml lapte
-sare si piper proaspat macinat
-75 g orez
-150 ml apa
-sare
Umplutura:
-2 linguri patrunjel tocat
-1 catel usturoi tocat
-1 ceapa tocata (sa aiba cca. 50 g, nu mai mult)
-100 g feta
-20 g unt
Mod de preparare:
Orezul se pune in apa fierbinte cu sare. Se amesteca pana da un clocot, apoi sa da focul la mic si se lasa sa fiarba sub capac 12 min. Se ia de pe foc si se lasa acoperit inca 12. Asta e in cazul in care folositi orez cu bobul lung. Daca folositi cu bob rotund, se modifica cantitatea de apa. Trebuie sa fie fiert, sau semifiert, si sa nu aiba apa deloc.
Se amesteca apoi carnea cu oul, laptele, orezul si condimentele.
Umplutura se prepara astfel: se sfarama feta, se amesteca cu untul, ceapa si usturoiul si apoi patrunjelul.
Intr-o tava unsa se incepe cu un rand de carne. Se pune peste o parte din umplutura.
Se pune apoi iar un rand de carne, acoperind bine marginile.
...si tot asa pana terminati cu carne. De obicei eu impart umplutura in 2, deci ies 3 randuri de carne si 2 de umplutura.
Cand e gata, se mai pune putin unt din loc in loc si se da la cuptorul incins la 200 gr, aprox 1 ora. Daca faceti mai putin, cum am facut eu de ex...ia cam 45 min.
Reteta preluata de la Alka
Laura draga, dar deasupra ce ai pus?
RăspundețiȘtergereIoana scumpa, de-abia acum observ ca nu am precizat :)) ...mersi de intrebare!
RăspundețiȘtergereE vorba despre sosul ce mi-a ramas in forma de silicon (nu prea mai sint mare fan forme de silicon acum)...pe care l-am ingrosat cu un pic de amidon :)
Te pup tare si sper sa ma ierti ca ti-am raspuns atat de tarziu!
Am facut chifteaua, si sincer nu credeam k o sa-mi iasa atat de buna, esti o skumpa! Ms mult de tot!!!
RăspundețiȘtergereE foarte delicioasa chifteaua,mi-a iesit minunat de gustoasa.Ms mult! Mult succes pe viitor!Pupici dulci!
RăspundețiȘtergeretotusi samantana , ce rol a avut
RăspundețiȘtergere