vineri, 18 mai 2007

Gulas cu ardei




Attached Image

Gulasul e o inventie delicioasa a bucatariei maghiare :P, iar acest gulas cu ardei nu s-a dezmintit!!!
Savurati-l si voi!!!


Ingrediente:

- 1 kg de carne de vita
- 3 linguri de unt
- 4 cepe
- 1 ardei iute
- 3 linguri pasta de rosii
- 1 pahar supa de vita (250 ml)
- 1 pahar vin rosu
- 1 conserva mare rosii decojite sau proaspete (bine coapte)
- 1 lingurita boia iute sau dulce
- sare, piper, zahar
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras verde sau galben
- smantana


Mod de preparare:
Prajim carnea taiata cuburi in unt (la foc potrivit). Adaugam ceapa taiata marunt si ardeiul iute taiat cubulete.
Se lasa putin la calit si apoi se stinge cu supa si vinul. Se adauga pasta de tomate si rosiile.
Se condimenteaza cu sare, piper, boia, putin zahar si se lasa sa fiarba inabusit 90 minute.
Apoi se adauga ardeii taiati bucatele, se corecteaza gustul daca e nevoie si se lasa la fiert pana sunt gata si ardeii.
Asta-i gulasul, se serveste cu smantana.


Reteta preluata de la Alis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu