Avem nevoie de:
- o varza murata (marime potrivita)
- 500 g carne de porc
- 3 cepe potrivite
- 300 ml bulion (se poate si mai mult)
- condimente (cimbru, piper)
- nu necesita sare pentru ca varza e destul de sarata.
Cateva precizari: daca varza e foarte sarata se opareste inainte de a se folosi. A mea nu e prea sarata, deci am folosit-o ca atare.
Se caleste ceapa, pana se inmoaie putin.Se adauga carnea si caleste si ea putin, pana devina alba.
Se adauga bulionul, o cana de apa si condimentele (piper, cimbru) si se fierb la foc mic 10-15 min sa intre aromele in carne.
Se adauga apoi o parte din varza tocata si se amesteca bine ca sa nu ramana carnea pe fundul oalei, apoi se mai aduga varza, iar se amesteca si tot asa pana am pus toata varza si carnea e distribuita prin ea.
Apoi se adauga apa pana sus, dar sa nu acopere de tot varza.
Se lasa la fiert pana cand varza s-a inmuiat! Eu o fierb de obicei la foc potrivit, pe plita si din cand in cand mai completez cu apa daca a scazut!.
O particularitate a acestei mancari (diferita fata de varza calita) este ca la final trebuie sa aiba sos aproape pana sus (pana la nivelul verzei).
Reteta preluata de la Otilia Gergely
Trebuie sa-l incerc!
RăspundețiȘtergere