vineri, 18 mai 2007

Oua umplute cu ciuperci




Oua umplute cu pate de ficat ati mai facut, fara indoiala, dar cu ciuperci ati incercat?! :P
Sint foooarte bune!!!!!!!!!!!! :)


Ingrediente:

- 12 oua
- 250 g ciuperci
- 2 linguri creme fraiche sau smantana (fermentata)
- 1 lingurita mustar
- 1 ceapa potrivita
- sare, piper
- cateva frunze de patrunjel
- putin ulei de masline

Mod de preparare:
Se toca ceapa marunt si se caleste în putin ulei de masline. Se adauga ciupercile spalate si taiate bucatele. Se lasa pana scade sucul, pe care il lasa ciupercile. Spre sfarsit se adauga si patrunjelul tocat fin. Nu trebuie lasate la rumenit. Se lasa la racit, dupa care se toaca la robot (nu foarte marunt). Se pot face si pasta daca doriti :)
Între timp se pun ouale la fiert..se lasa sa fiarba pîna sînt tari.Se curata de coaja si se taie în jumatate pe lungime. Galbenusurile se scot(eu nu le-am pus pe toate-6-7 ) se adauga la ciupercile tocate. Se amesteca cele 2 linguri de creme fraîche cu 1 lingurita de mustar si se toarna peste ciuperci. Se sareaza si se pipereaza dupa gust.Se amesteca bine.
Le puteti decora cum si cu ce doriti :))




Reteta preluata de la Maya

4 comentarii:

  1. Multumesc pentru reteta!ador ciupercile,a iesit excelent!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu iti multumesc pentru ca ai incercat-o! :)
    Ma bucur mult de tot ca ti-a placut!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Laura, unde ai găsit creme fraiche? Există prin supermarket si nu am văzut eu? Cică iese o frișcă super din creme fraiche! Vinde-ne și nouă un pont cu sursa ta! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Astazi am cautat prin tot supermarketul creme fraiche si nu am gasit, am incercat pe internet sa vad de unde as putea cumpara, am vazut ca se poate face si acasa inca dureaza ceva ...te rog ajutane cu un pont de unde se poate cumpara?sau si tu ai facut-o handmade:)?

    RăspundețiȘtergere