Ficatei de pui, un pic altfel :P
Ingrediente:
Pentru ficatei:
- 400-500 g. ficatei de pui
- 150 ml. lapte
- 2 cepe mici, taiate pestisori
- 80 g. faina
- piper
- sare
- 1 lingurita boia dulce
- un varf de cutit de zahar
Pentru sos:
- 3 linguri de maioneza
- 2 linguri smantana
- 1 catel de usturoi pisat (sau un varf de lingurita condiment de usturoi praf)
- jumatate lingurita mustar
- sare
Mod de preparare:
Se spala ficateii si se scurg bine de apa. Se taie fasiute iar apoi se pun intr-un vas si se toarna laptele, care trebuie sa acopere ficateii.
Intre timp, se curata cepele, se taie pestisori si se calesc pana devii stravezii.
Cand e gata calita ceapa o punem deoparte intr-un vas, apoi pregatim sosul amestecand maioneza cu smantana, mustarul, usuroiul (folosesc praf), si sarea (eu n-o mai adaug cand maioneza e mai sarata).
Dupa aproximativ o ora scoatem ficateii din lapte si-i lasam la scurs.
Apoi pregatim un amestec din faina, un varf de sare, piper negru macinat, varful de zahar si lingurita de boia dulce.
Punem pe foc mediu spre tare o tigie in care punem o bucatica de unt.
Dam ficateii prin amestecul de faina. Indicat e sa-i dam in 2 sau trei ture; fiind multi se pot lipi intre ei si este mai greu de-i separat.
Apoi ii aruncam in untul topit si incins bine si amestecam continuu, ca ficateii sa se prajeasca pe toate partile. Se fac in 4-5 minute. Nu trebuie tinuti mai mult pentru ca se intaresc.
Cand sunt gata, se rastoarna ficateii intr-un vas, se toarna peste ei sosul de maioneza iar deasupra se presoara ceapa calita. Se acopera vasul si se lasa asa 10-15 minute, dupa care se pot servi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu