Daca vreti sa va delectati cu o supa fierbinte si consistenta, si care sa nici nu va tina o jumatate de zi in bucatarie :P, optati pentru aceasta supa nemaipomenit de gustoasa!!!
...am scris asta in ideea ca aveti deja o oala de supa preparata :))), dar si daca nu aveti, puteti face una urmand pasii astia: Supa de gasca/pui
Eu am mereu cate un bol de supa in congelator, tocmai pentru astfel de zile, cand nu prea am chef de gatit :P
De-acum inainte nu veti mai arunca painea care se invecheste :))
Ingrediente:
- 300 g. cubulete de paine
- 500 ml. lapte
- 2 oua
- sare, piper
- verdeata
- 300 g. cascaval/svaiter
- 1 lingura faina
Mod de preparare:
Se toarna peste cubuletele de paine laptele (caldut) si se amesteca bine, dupa care se lasă jumatate de ora sa se odihneasca.Se adaugă apoi ouale, se condimenteaza cu sare si piper, se adauga verdeata si o lingură de făină.
Intre timp se da pe razatoare branza si se amesteca totul foarte bine; se fac galuste rotunde, un pic mai mari decat un ou :P
Se pun la fiert in supa fierbinte (dacă se dezmembreaza, mai adaugati o lingura de faina) si se lasa pana cand se ridica la suprafaţa. Lasati apoi supa sa se aseze si galustele sa se umfle, sub capac ;)
Daca va raman galuste in plus, se pun pe o tavă si se bag la congelator; cand sint congelate, se iau şi se pun intr-o pungă, astfel ca atunci cand aveti nevoie de ele, doar le scoateti si se aruncati in supa :P
P.S. Daca aveti paine proaspata, o puneti la cuptor putin, sa se usuce.
P.P.S. Se poate adauga si sunculita afumata in galuste, si se pot servi ca garnitură sau tot cu supa :))
Reteta preluata de la Adriana Nicoleta
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu