joi, 17 mai 2007

Cornuri moi si pufoase




Dragii mei, daca va plac cornurile, si mai ales cele pufoase, nu ati ajuns din intamplare aici :P
Aceste cornuri sint cu adevarat un deliciu, un rasfat dulce...sau sarat :))
Sint foarte moi si pufoase, cum perfect le descrie titlul, asa ca va astept cu impresii!!!!!!!!!!


Ingrediente:

- 1 plic drojdie uscata (7 g.) sau 25 g. drojdie proaspata
- 1 lingurita rasa de sare
- 2 linguri pline de miere (poate sa fie si zaharisita)
- 250 ml. lapte cald
- 500 g. faina
- 25 g. unt moale, la temperatura camerei


Mod de preparare:
Se pregateste maiaua: se pune drojdia intr-un bol cu 2 linguri de apa calda si se amesteca bine. Se presara putina faina deasupra si se lasa la crescut, intr-un loc cald si ferit de curenti de aer, 15 minute.
Intr-un vas mai mare, adaugati faina si restul ingredientelor si amestecati totul cu drojdia crescuta. Daca nu aveti miere, adaugati zahar, vreo 3, 4 linguri, pe care il dizolvati in lapte; si untul il puteti topi in acelasi lapte. Compozitia trebuie sa aiba un aspect omogen, legat, iar vasul trebuie sa ramana curat.
Se rastoarna apoi pe planul de lucru, si se incepe framantarea (mai adaugati faina sau lapte, daca e cazul); cu cat aluatul e mai aerisit, cu atat mai pufoase ies cornurile.
Aluatul nu trebuie sa fie tare, si nu trebuie sa se lipeasca, iar daca se lipeste, mai adaugati un pic de faina.
Se pune inapoi in vas, se acopera cu o carpa umeda, si se lasa la dospit, aprox. o ora.
Se intinde cu sucitorul pe masa, nu foarte subtire si se taie in raze, astfel: intai in doua, apoi in patru, apoi in opt, si tot asa, pana obtineti triunghiuri.
Puneti umplutura, dulce sau sarata, la baza fiecarui triunghi si incepeti sa rulati (se incepe, asadar, cu latura mai mare si se termina cu varful).Varfurile se vor indoi putin spre mijloc.
Se pun cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu un galbenus amestecat cu o lingurita, doua de lapte caldut (se pot presara cu zahar brun) si se dau la cuptor, timp de 15-17 minute la 170 grade (la foc potrivit)

Eu le-am facut cu Nutella, bineinteles :)))







P.S. Daca le vreti mai dulci, puteti adauga mai multa miere in compozitie (4-5 linguri). Puteti folosi diverse umpluturi dulci: nutella, gem, marmelada, branza dulce amestecata cu zahar vanilat si-un galbenus plus stafide, mere rase amestecate (si un pic calite in unt) cu nuca macinata si scortisoara, rahat, mac macinat si calit la foc cu lapte si zahar dupa gust, etc...

P.P.S. Se pot folosi si pe post de gustari sarate, caz in care adaugati numai o lingura de miere in aluat, sau chiar deloc, dupa care le umpleti cu branza sarata, sunca, cascaval, etc...
...ca aici :P






Reteta preluata de la Luciana M.

62 de comentarii:

  1. Laura, sunt foarte bune cornurile astea. le-am incercat si eu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Te pup, Mirela draga!!! :)
    Ma bucur mult ca le-ai incercat, caci sint intr-adevar cele mai gustoase si pufoase cornuri pe care le-am mancat vreodata!

    Vaaai...ce pofta mi-e acum de ele! :D

    RăspundețiȘtergere
  3. sant deacord cu premierea acestor pufuri :))arata extraordinar de bine !

    RăspundețiȘtergere
  4. buna,eu sunt noua in ale bucatariei,aluatul pt.aceste cornuri pufoase se lasa deci la crescut?cat?

    RăspundețiȘtergere
  5. Te pup, Anastasia, pentru aprecieri :)
    Cornuletele astea sint fantastice si chiar merita un premiu :P

    RăspundețiȘtergere
  6. Corina, ma bucur mult ca vrei sa incerci pufoseniile :)))
    Am adaugat in post timpul de dospire, dar ti-l scriu si aici: aluatul trebuie lasat sa creasca timp de minim 45 de minute.
    Spor la treaba!!! ...sper sa vii cu rezultatul cat mai curand :P

    RăspundețiȘtergere
  7. foarte bune.multumesc pt retetele grozave

    RăspundețiȘtergere
  8. Sunt bune ,bune eu le-am umplut cu gem.Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  9. buna laura as vrea sa incerc si eu sa fac dar aici in italia nu este drojdie in plic:((sau nu am gasit eu pot folosi drojdie proaspata si cit?sau cub sunt la cub de 25 gr astept raspunsul tau sa ma apuc de treaba te pup dulce sunt interesante retetela tale

    RăspundețiȘtergere
  10. Anonim, mersi mult de incredere :)
    Te felicit pentru reusita si te astept cu drag si alta data :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Felicia draga, ce mult ma bucur ca le-ai incercat!!! Sint grozave, asa-i?! :)
    ...eu chiar acum am scos din cuptor o tura "sarata" :P ...cu sunca+salam+telemea rasa...o nebunie!!!
    Si am inca o portie la dospit pentru varianta "dulce"...desi aveam sperante ca voi scapa doar cu una, hi, hi...
    Te pup!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Te pup, Mirela, bine-ai venit! :)
    Iti multumesc pentru intrebare, am adaugat si in post echivalentul pliculetului de drojdie uscata, si anume 25 de grame drojdie proaspata :)
    Spor la copt bunataturi!!! :P
    Pupici dulci!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Am facut si eu, mai demult chiar, dar am uitat sa comentez aici :). Foarte bune! Mai vrem.

    RăspundețiȘtergere
  14. Laura, eu si familia mea iti multumim din suflet! Le-am umplut cu magiun (1 lingura)si urmeaza sa diversificam. Cum mi-e "frica" de aluaturi, am pus de l-a framantat masina de copt paine timp de 40minute. Apoi l-am scos si l-am pus la dospit la caldurica max 1h.A iesit FFFFF BINE. Sunt primele mele cornuri si-ti MULTUMESC.Ma inspir adesea de la tine si recomand site-ul prietenilor.Multa inspiratie si sanatate!!!

    RăspundețiȘtergere
  15. LE-AM FACUT DE ZECI DE ORI. MULTUMESC MULT PENTRU RETETA.

    RăspundețiȘtergere
  16. Nota 10 cu felicitari! Esti o maestra a artei culinare .

    RăspundețiȘtergere
  17. am facut si eu conrnulete dupa reteta ta azi sincer niciodata nu am mancat cornulete asa de bune sunt extraordinare iti doresc numai bine!!!

    RăspundețiȘtergere
  18. Draga Laura.Incep prin a-ti multumi ca existi si ca ne incanti papilele gustative, ca nu tii la silueta noastra.
    A durat mult sa imi iau inima in dinti si sa iti scriu.Am descoperit de ceva vreme blogul tau, si am inceput sa execut si eu cateva "minunatii".Ultimele realizate sunt aceste fabuloase cornulete, bineinteles impreuna cu bomboana mea de 2 ani:).Au iesit "bonissime".Multumim din inima ca ne ajuti sa fim mame si sotii "delicioase"

    RăspundețiȘtergere
  19. poate sa imi spuna si mie cineva cat are un plic de drojdie uscata? eu cumpar drojdia uscata la borcan.......mersi

    RăspundețiȘtergere
  20. Pliculetul de drojdie uscata are 7 grame. Spor la cornulete!!! :)

    RăspundețiȘtergere
  21. Doresc sa incerc cornuletele. Plecam la drum luuung si as vrea sa stiu daca mai sunt bune si a doua/treia zi ca sa stiu daca pot sa le fac cu o zi inainte de plecare. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  22. Sunt excelente, au iesit perfect. Multumesc pentru toate ideile tale, Laura.

    RăspundețiȘtergere
  23. draga laura nu vad in reteta oua nu trebuie

    RăspundețiȘtergere
  24. Acum sunt la cuptor cornurile mele. Abia astept sa le gust! Deja au crescut foarte mult; sunt sigura ca gustul e pe masura. Eu le-am facut pe sarat: umplutura cu branza si carnaciori iar pe deasupra am pus mac si susan. yummy :D

    RăspundețiȘtergere
  25. cele mai bune cornuri mancate pana acum!

    RăspundețiȘtergere
  26. Am acum tava in cuptor...Sper sa iasa bune. Numai ca ale mele s-au cam crapat si am uitat sa dau cu ou :(

    RăspundețiȘtergere
  27. O reteta rapida cu rezultat spectaculos,le-am facut intr-o dimineata(versiunea sarata) pt.micul dejun.MULTUMIRI PENTRU TOT CEEA CE IMPARTASESTI CU NOI

    RăspundețiȘtergere
  28. Arata foarte bine cornuletele! Cred ca o sa le incerc maine, cu dulceata de gutui :)

    RăspundețiȘtergere
  29. mmmm...ce pufoase sunt! foarte bune

    RăspundețiȘtergere
  30. Draga Laura, acum fac cornuletele tale intr o varianta mai lejera:) sper sa imi iasa bine.. in loc de faina alba am pus faina integrala..iar in loc de cacao si zahar am sa pun zahar brun si scortisoara.. pt cornuletele cu gust de kurtos:)te pup esti minunata..

    RăspundețiȘtergere
  31. hei,cum e mai bun aluatul sarat?cu o lingura de miere?sau fara ?

    RăspundețiȘtergere
  32. Laura,iti multumesc pentru minunatele preparate de pe blogul tau ,am incercat multe din ele si tin sa iti spun ca toate reusesc, sunt foarte exacte si deosebit de bune.Esti o gospodina desavarsita si eu ma bucur ca am sansa sa cunosc aceste preparate deosebite.Sa ai un an bun si sa mai postezi multe retete daca se poate si de la mama ta.

    RăspundețiȘtergere
  33. Minunate cornurile, gustoase si pufoase, intr-adevar, iar data viitoare voi incerca cu cascaval.Ma bucur nespus si totodata iti multumesc, Laura, pentru ca ma ajuti sa devin o bucatareasa aproape desavarsita :))Tot ceea ce am gatit dupa retetele tale a fost foarte gustos (pizza, saveicute cu nuca, placinta cu iaurt, chec, prajitura turnata cu mere si branza, si lista va continua) Felicitari pentru acest blog minunat care ma ajuta sa gatesc si sa imi fac sotul fericit :)

    RăspundețiȘtergere
  34. Laura , ne omori incet cu asemenea bunataturi.Le voi face si eu ,bun inteles.Esti uimitoare.Te pup si multumesc mult pentru ca impartasesti toate astea cu noi.

    RăspundețiȘtergere
  35. Buna Laura, nu stii cit ma bucur ca existi!...am probat o multime din retetele tale dulci si sarate...toate f bune si gustoase...simbata am facut cornurile moi si pufoase,numai ca poate ca faina mea nu a fost de prea multa calitate parca nu erau asa albe inauntru...dar oricum au disparut de pe tava!..iti multumesc!...SARA

    RăspundețiȘtergere
  36. Le-am facut si au iesit foarteeeeeeee delicioaseeee!!! Le recomand!!! :))Oana

    RăspundețiȘtergere
  37. ieri am intrat pe blog cu gandul sa caut alta reteta, insa baietelul meu a vazut poza de la cornurile astea si a spus ca vrea si el, asa ca m-am apucat de treaba. insa jumatate din compozitie am facut-o covrigi!!! ambele au iesit delicioase, asa ca pe seara a trebuit sa mai fac o tura...

    RăspundețiȘtergere
  38. Laura, felicitari pentru retetele tale minunate!Sunt o cititoare fidela a site-ului tau, de multa vreme te urmaresc "din umbra", iar cand sunt in pana de idei, stiu ca la tine trebuie sa gasesc ceva care sa ma multumeasca.Acum sunt departe de casa si de multe ori trebuie sa gatesc ceva special cu care sa imi impresionez invitatii. Retetele tale au avut succes de fiecare data, dar ceea ce m-a impresionat inca de la inceput a fost reusita acestora.Cantitatile exacte si modul de lucru "step by step" m-au facut sa nu dau gres niciodata si sa nu fiu nevoita sa o iau de la capat. Am simtit nevoia sa iti multumesc pentru aceste lucruri si sa iti urez toate cele bune si la cat mai multe retete delicioase cu care sa ne incanti pe noi, cititorii fideli!

    RăspundețiȘtergere
  39. buna. De ce trebuie acoperit castronul cu aluat cu un prosop umed?

    RăspundețiȘtergere
  40. Acum am aluatul la dospit si desi am cam modificat reteta ca s-a fie de post :) sper sa iese. Am mai incercat odata aceste cornulete si era seara numai ca am avut ghinionul sa pice curentul vreo 5 ore si nu am mai vazut ce fac :)) pe unelele le-am cam ars pe altele le-am lasat mai necoapte :))). Oricum printre ele mai erau si bine facute si au fost extraordinare :)). eu o sa le umplu cu gem si nuca :D.

    RăspundețiȘtergere
  41. Am cornurile la cuptor...hi hi abia astept :D:D

    RăspundețiȘtergere
  42. daca nu am timp sa fac toata compozitia ...ca na, am framantat la dublu(daca tot m-am scapat la facut de cornulete :)) )...pot sa-l pun in frigider la pastrare...sau la temp camerei?...multumesc...de raspuns...si de reteta, bineinteles!!!

    RăspundețiȘtergere
  43. salut!acum incerc sa fac si eu cornuletele.aluatul e la dospit.sper sa imi iasa:)la fel de pufoase ca in pozele tale.revin cu comentariu.pup.

    RăspundețiȘtergere
  44. am revenit:)....cornuletele sunt pufoase si dulci.yuppiiiii

    RăspundețiȘtergere
  45. cate bucati ies din ingredientele date?

    RăspundețiȘtergere
  46. Buna Laura!! Mai intii vreau sa te felicit pentru minunile pe care le imparti cu noi, m-am uitat pe blogul tau si nu e vreo reteta care sa nu-mi placa. Felicitari si tine-o tot asa!! Reteta de cornuri am incercat-o si eu si mi-au iesit excelente asa ca nu pot decit sa-ti multumesc.
    Te pup si te imbratisez cu drag!!

    RăspundețiȘtergere
  47. Buna, Laura!

    ..si felicitari pentru pagina, retetele tale m-au convins sa intru in bucatarie pina si pe mine.. doar ca, uite, la reteta asta m-am inpotmolit un pic: drojdia inmuiata doar in apa nu a vrut nici in ruptul capului sa creasca, pina nu i-am pus un pic de zahar, cum stiam ca punea bunica mea cind facea piine.. e drojdia mea de vina sau se pune, intr-adevar, si un pic de zahar (caz n care te rog sa faci un mic up-date la reteta, sa nu mai dispere si alte bucatarese incepatoare..) Multumesc!

    Ionela

    RăspundețiȘtergere
  48. Am facut reteta aceasta de 3 ori intr-o saptamana , da dependenta !!! :)) Acum am aluatul la dospit si incerc o combinatie noua , pana acum am facut numai cu nutella , de data aceasta o sa le fac cu gem de gutui facut in casa . Aaa si sa sti ca si mie de cate ori am facut aceasta retata mi-au iesit tot cate 16 de fiecare data :D

    RăspundețiȘtergere
  49. hmmm..tocmai am terminat de facut "pufoseniile", sunt foarte bune, si mai ales un pic caldute asa cum le-am papat eu, ca nu am mai avut rabdare...un deliciu.felicitari laura.

    RăspundețiȘtergere
  50. Foarte, foarte bune! Eu le-am facut cu umplutura de branza dulce, un ou, zahar si un plic de zahar vanilat iar pe deasupra am presarat susan. Arata super si sunt foarte gustoase.

    RăspundețiȘtergere
  51. sunt super cornurile,am facut si eu cu ciocolata alba si neagra si azi vreau sa fac cu dulceata ,o prietena mi-a spus ca la cele cu dulceata e bine sa pui si o lingura de otet in aluat ,ce parere aveti?

    RăspundețiȘtergere
  52. Draga Laura,sunt extraordinare! M-a "chinuit" putin aluatul,insa l-am framantat pana si-a revenit...
    Am facut cu Nutella si cu cascaval.Pe cele cu cascaval am pus susan:)
    Fetita mea draga, a fost "cofetarul sef"!!!
    O zi minunata!
    Ruxandra

    RăspundețiȘtergere
  53. am facut si eu cornurile si le-am umplut cu nutella...fetita mea bianca de 4 ani si baietelul de 2 ani m-au ajutat la umplut..............au iesit deliciose nici nu trebuie sa le mai cumpar cornuri(le luam pt gradinita)acum gata le fac acasa asta datorita tie Laura.Multumesc ca ai postat reteta si m-am putut inspira.Acum am la cuptor negresa tot cu reteta de la tine.Iti voi spune cum a iesit.Felicitari pt blog si ca postezi din retetele tale

    RăspundețiȘtergere
  54. Draga Laura, arata foarte bine cornurile, vreau sa te intreb , nu va curge nutella?

    RăspundețiȘtergere
  55. eu am facut de 3 ori pana acuma si de fiecare data mi s'au ars pe fund de la cum a curs nutella

    RăspundețiȘtergere
  56. Minunate cornurile,le-am facut de doua ori intr-o saptamana...au disparut imediat de pe platou,atat de gustoase sunt! si destul de usor de facut!
    Imi place la nebunie blogul tau si astept cu nerabdare fiecare reteta noua!

    RăspundețiȘtergere
  57. Foarte bune aceste cornuri ,le-am facut de mai multe ori singura problema e ca se intaresc dupa ce se racesc,,,nu prea mai sunt cautate :) ce ar trebui sa fac ca sa ramana fragede mai mult timp?

    RăspundețiȘtergere
  58. Pot folosi aluatul si la cozonac?

    RăspundețiȘtergere
  59. Acumm le-am facut sunt suuuuuper bune,multumesc de reteta o sa mai incerc si alte retete de ale tale :) te pup, paste fericit!

    RăspundețiȘtergere
  60. ce bine arata. Ma gandeam ca doar cornurile cumparate pot arata atat de bine.

    RăspundețiȘtergere
  61. am facut deja de 2 ori cornuletele astea . sunt delicioase. eu le-am facut cu nuca, cu rahat, cu gem si cu nutela. multumim de reteta.

    RăspundețiȘtergere
  62. Foarte bune cornuletele le-a facut mama mea si eu iesit delicioase

    RăspundețiȘtergere