Pentru mine aceasta reteta de spaghetti cu sos de ceapa si salvie a fost o noutate absoluta :P
...dar mi-a placut nespus!!!!!!!!!
Ingrediente:
- 500 g. Spaghetti
- 350 g. ceapa
- 3 catei de ustroi
- 10 frunze de salvie
- 2-3 linguri ulei de masline
- 250 ml. supa de legume
- 50-60 g. smantana acra (groasa)
- 60-80 ml. smantana dulce pentru frisca (sau 50 ml. frisca lichida)
- sare, piper dupa gust
Mod de preparare:
Ceapa se curata si se taie felii/bucati.
Se incinge uleiul, se adauga ceapa, care nu trebuie tocata marunt (mai tarziu o vom face piure) si se lasa sa se aureasca putin. Usturoiul de da prin presa si se pune peste ceapa, se amesteca si se lasa mai 1-2 minute. Se toarna supa de legume si se lasa la fiert pana cand ceapa devine moale.
Aceasta supa se face piure cu mixerul de mana sau se trece printr-o sita. Se pune inapoi pe foc mic, se adauga cele 2 feluri de smantana si se mai lasa 2-3 minute sa fiarba la foc mic.
Se taie salvia felii, se adauga la sos, se acopera oala si se opreste focul. Se lasa acoperit cateva minute.
Spaghetti se fierb al dente si se servesc calde impreuna cu sosul de ceapa si salvie.
Sint foarte gustoase!!!
Reteta preluata de la MAYA
suna delicios :D ... eu aveam pofta de spaghete cu salvie, ulei de masline si ton..si am cautat daca exista ceva reteta...si am dat de a ta :D
RăspundețiȘtergeremie imi suna bun bun...
ce spui ? ar merge la reteta ta adaugat si ton din acela buuuun si roz, bucati nu flakes...salivez!
Aoleu, eu mor dupa ton!!! :D
RăspundețiȘtergereSuper ideea ta! ;)
...acuma salivez eu, ha, ha...