Pentru rulada:
- 1 bucata de cotlet fara os/sau o alta bucata de carne care va place
- 1/2 ardei rosu
- 1/2 ardei verde
- 1 ceapa rosie/mica
- 2 catei de uesturoi
- 2 linguri mustar
- 3 felii subtiri de sunca sau bacon
- 3 felii de cascaval(edamer)taiate subtire
- sare,piper
Pentru fondul din tava:
- 1-2 crengute rosmarin
- 1-2 ramurele oregano (sau alta verdeata-dupa gust)
- 1 rosioara
- 1 ceapa rosie
- 2-3 catei de ustroi
- ceva ulei de masline
- 300 ml supa de oricare
Pentru sos (se aduga la fondul din tava)
- 1 paharel vin alb
- ceva smantana de frisca
Aveti nevoie de un cutit mare si bine ascutit.
Se toaca ceapa, usturoiul si bucatile de ardei se amesteca cu mustarul.
Cu aceasta pasta se unge fasia de carne care apoi se acopera cu sunca urmata de cascaval.
Eu nu am condimentatcu nimic,pentru ca era sunca destul de sarata.Se ruleaza, apasînd putin. Cu umplutura ce iese pe margini,ungeti cu mîna ,rulada.
Sarati piperati.
Într-un vas puneti ceva ulei de masline, rulada..iar pe lînga rosioara si ceapa taiate în 4-5 bucati, ustroiul felii si crengutele de verdeata.
Se da la cuptorul preîncalzit la 250 °C.
Se lasa sa se rumeneasca 10-15 min. apoi se întoarce pe partea cealalta, dupa care se lasa din nou la rumenit(10 -15 min.)
Se toarna supa fierbinte deasupra si se lasa asa vreo jumatate de ora.
Se stropeste rulada din cand în cand cu fondul din tava.
Spre sfîrsit se aduga vinul, dupa care se mai lasa 10-15 minute (timpul împartit- pe o parte, apoi pe cealalta)
Se scoate rulada, se pune într-un vas, se acopera si se tine la cald.
Se scot crengile de rozmarin, în cazul în care au tulpina lemnoasa (daca e creanga de rozmarin tanar, se lasa în sos)
Totul se macina cu mixerul. Se mai pune la foc domol pentru 1-2 minute, adaugînd ceva smantîna(dupa gust) si amestecand bine.
Se scot crengile de rozmarin, în cazul în care au tulpina lemnoasa (daca e creanga de rozmarin tanar, se lasa în sos)
Totul se macina cu mixerul. Se mai pune la foc domol pentru 1-2 minute, adaugînd ceva smantîna(dupa gust) si amestecand bine.
Rulada se serveste cu cartofi piure si sos
Reteta de la Maya
imi poti spune te rog cat timp tb sa stea la cuptor?
RăspundețiȘtergereca imi place foarte mult si as vrea sa fac rulada acum de revelion
Draga Alina, imi cer scuze ca nu ti-am raspuns mai devreme...sint din nou ocupata cu meniul de revelion :)
RăspundețiȘtergere...nici n-am observat ca nu am adaugat retetei si modul de preparare :(
...l-am copiat acum rapid de pe blogul Mayei, careia ii si apartine reteta.
Sper sa-ti fie de folos!
Un an nou fericit!
P.S. Daca ti-a placut sa-mi dai de veste :)
scuze ca raspund asa tarziu dar nu mai gaseam adresa blogului tau
RăspundețiȘtergerene-a placut f taree si s-a mancat f repede :)
Alinutza, tu mi-ai scris si la rulada cu oua... acum te-am prins! :))
RăspundețiȘtergereNu-i nimic ca ai "intarziat" cu raspunsul, important este ca v-a placut!
Ma bucur ca incerci din retetele mele :)
Rulada asta cred ca va inlocui friptura la mine in curand (in special la sarbatori):D Arata tare bine si cred ca e si foarte gustoasa! Yumyyyy!
RăspundețiȘtergereElena draga, ma bucur ca ai desoperit rulada, caci e intr-adevar si aspectuoasa...si gustoasa tare! :)
RăspundețiȘtergereP.S. ...poate ajungi sa o testezi pana de sarbatori :P
...ca doar merita sa va delectati cu o delicatesa si intr-un sfarsit, normal, de saptamana, nu?! :D
Puuup!
mi-a iesit ff buna!!sosul l-am facut fin si este clar la piece de resistance!!delicios!
RăspundețiȘtergereA iesit cu pulpa de mistret, extraordinara.Multumim pentru timpul acordat postarii.
RăspundețiȘtergere