joi, 17 mai 2007

Rulada de porc cu sunca si cascaval





Pentru rulada:

- 1 bucata de cotlet fara os/sau o alta bucata de carne care va place
- 1/2 ardei rosu
- 1/2 ardei verde
- 1 ceapa rosie/mica
- 2 catei de uesturoi
- 2 linguri mustar
- 3 felii subtiri de sunca sau bacon
- 3 felii de cascaval(edamer)taiate subtire
- sare,piper


Pentru fondul din tava:

- 1-2 crengute rosmarin
- 1-2 ramurele oregano (sau alta verdeata-dupa gust)
- 1 rosioara
- 1 ceapa rosie
- 2-3 catei de ustroi
- ceva ulei de masline
- 300 ml supa de oricare

Pentru sos (se aduga la fondul din tava)

- 1 paharel vin alb
- ceva smantana de frisca




Aveti nevoie de un cutit mare si bine ascutit.
Se toaca ceapa, usturoiul si bucatile de ardei se amesteca cu mustarul.
Cu aceasta pasta se unge fasia de carne care apoi se acopera cu sunca urmata de cascaval.
Eu nu am condimentatcu nimic,pentru ca era sunca destul de sarata.
Se ruleaza, apasînd putin. Cu umplutura ce iese pe margini,ungeti cu mîna ,rulada.
Sarati piperati.

Într-un vas puneti ceva ulei de masline, rulada..iar pe lînga rosioara si ceapa taiate în 4-5 bucati, ustroiul felii si crengutele de verdeata.
Se da la cuptorul preîncalzit la 250 °C.
Se lasa sa se rumeneasca 10-15 min. apoi se întoarce pe partea cealalta, dupa care se lasa din nou la rumenit(10 -15 min.)
Se toarna supa fierbinte deasupra si se lasa asa vreo jumatate de ora.
Se stropeste rulada din cand în cand cu fondul din tava.
Spre sfîrsit se aduga vinul, dupa care se mai lasa 10-15 minute (timpul împartit- pe o parte, apoi pe cealalta)

Se scoate rulada, se pune într-un vas, se acopera si se tine la cald.
Se scot crengile de rozmarin, în cazul în care au tulpina lemnoasa (daca e creanga de rozmarin tanar, se lasa în sos)
Totul se macina cu mixerul. Se mai pune la foc domol pentru 1-2 minute, adaugînd ceva smantîna(dupa gust) si amestecand bine.

Rulada se serveste cu cartofi piure si sos








Reteta de la Maya





8 comentarii:

  1. imi poti spune te rog cat timp tb sa stea la cuptor?
    ca imi place foarte mult si as vrea sa fac rulada acum de revelion

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Alina, imi cer scuze ca nu ti-am raspuns mai devreme...sint din nou ocupata cu meniul de revelion :)
    ...nici n-am observat ca nu am adaugat retetei si modul de preparare :(
    ...l-am copiat acum rapid de pe blogul Mayei, careia ii si apartine reteta.
    Sper sa-ti fie de folos!
    Un an nou fericit!

    P.S. Daca ti-a placut sa-mi dai de veste :)

    RăspundețiȘtergere
  3. scuze ca raspund asa tarziu dar nu mai gaseam adresa blogului tau

    ne-a placut f taree si s-a mancat f repede :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Alinutza, tu mi-ai scris si la rulada cu oua... acum te-am prins! :))
    Nu-i nimic ca ai "intarziat" cu raspunsul, important este ca v-a placut!
    Ma bucur ca incerci din retetele mele :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Rulada asta cred ca va inlocui friptura la mine in curand (in special la sarbatori):D Arata tare bine si cred ca e si foarte gustoasa! Yumyyyy!

    RăspundețiȘtergere
  6. Elena draga, ma bucur ca ai desoperit rulada, caci e intr-adevar si aspectuoasa...si gustoasa tare! :)

    P.S. ...poate ajungi sa o testezi pana de sarbatori :P
    ...ca doar merita sa va delectati cu o delicatesa si intr-un sfarsit, normal, de saptamana, nu?! :D
    Puuup!

    RăspundețiȘtergere
  7. mi-a iesit ff buna!!sosul l-am facut fin si este clar la piece de resistance!!delicios!

    RăspundețiȘtergere
  8. A iesit cu pulpa de mistret, extraordinara.Multumim pentru timpul acordat postarii.

    RăspundețiȘtergere