Avem nevoie de:
-1 bucata de cascaval 300 g(Ementaler 45% grasime)
Pentru umplutura:
- 200-250 g sunca presata
- 3 oua fierte(tari)
- 1 ceapa mica
- 2-3 catei de ustroi
- 125 g unt
- 150 brînza topita
- patrunjel verde tocat foarte marunt,
- sare si piper dupa gust
Mod de pregatire:
Sunca presata,ceapa,ustroiul,ouale fierte si patrunjelul,toate tocate marunt,
se pun într-un vas mai mare.Se adauga untul si brînza topita(la temperatura camerei,taiat cubulete) si se amesteca bine toate componentele.
Puneti apa la fiert într-o oala,cînd aceasta clocoteste,introduceti bucata de cascaval în apa.Luati oala de pe foc,acoperiti cu un capac si lasati sa se topeasca cascavalul ,aproximativ 20 de minute(asta depinde de felul cascavalului si grasimea lui).De aceea ,este indicat sa faceti o proba cu furculita,dupa 10-15 minute.Daca furculita ,patrunde bine bucata de cascaval si simtiti ca este moale-este gata!
Cînd cascavalul este moale,se scurge apa din oala,iar acesta se întinde o foaie(40x50 aprox.) cît este cald ,cu sucitorul,pe masa de lucru,care trebuie sa fie neteda.Eu ,folosesc folie transparenta ,pentru acest procedeu.
Aceasta foaie ,se unge cu pasta de mai sus .Se roleaza cu ajutorul foliei.
Se da la rece,timp de 2-3 ore.Se taie feliute de 5-7 milimetri grosime.
Se serveste ca aperitiv,acompaniat de legume proaspete.Merge bine cu ardei rosu,cu rosii,castraveti....etc. În lipsa se poate servi si cu muraturi.
P.S.-nu alegeti o bucata de cascaval cu gauri multe ...daca se poate fara.
Cateva poze:
Reteta de la Maya
Buna, Laura!
RăspundețiȘtergereArata suuper rulada :) Cred ca e si f buna :)
Oooo, la reteta asta am salivat eu prima data cand am intrat pe forumul culinarului :D
RăspundețiȘtergereSuper-fata Maya asta!!! :P
E grozav de buna, merita s-o incerci!
O sa o incerc, Laura. Sper sa-mi iasa la fel de frumoasa... :)
RăspundețiȘtergere..In ceea ce-o priveste pe Maya, in fiecare zi ma minunez de talentul si de simtul ei estetic grozav :)
RăspundețiȘtergereEdith draga, sint mai mult decat sigura ca-ti va iesi o rulada super-apetisanta! :P
RăspundețiȘtergere...cat despre Maya pot doar sa-ti spun ca nu esti singura care gandeste astfel vis-a-vis de ea :)))))
ce simpla e reteta. am sa o incerc si eu acum ca vin sarbatorile.
RăspundețiȘtergeree minunat blog-ul tau, ma inspir in fiecare saptamana de la tine. felicitari.
:)
Tina, draga mea, sper din tot sufletul sa mai fi dat pe-aici si sa nu te fi suparat pe mine...desi asa as merita, la ce raspuns intarziat iti dau...
RăspundețiȘtergereMa bucur nespus de mult pentru ca blogul meu iti este "muza" culinara :)
Te-astept, cu drag, oricand!!! (...si promit sa fiu mai atenta cu comentariile :P )
P.S. Rulada e minunata, ai incercat-o pana la urma?!
Rulada este extraordinara . Si i-am pus in fund pe toti cunoscatorii( pe tatal meu , pe sotia mea pe copii ) , nu au stiut din ce este facuta rulada :)). Este o minunatie.
RăspundețiȘtergereAm incercat-o deja de 3 ori si iese extraordinar , eu am pus cascaval unguresc trapistta cu 45 % grasime.Incercati-o si voi este foarte buna .Cu respect deosebit Dan Arad
Ohooo, aici te inteleg perfect! :P
RăspundețiȘtergereBucuria aia pe care o ai atunci cand ii vezi pe cei dragi fascinati de ceea ce le-ai pregatit nu se compara cu nimic pe lumea asta :))
Felicitari bucatarule!!! ...si multe salutari familiei tale!
Sa ii rasfeti si in continuare tot asa, hi, hi...
Felicitari ptr. blog! Reteta asta e una din preferatele mele :) Am mai facut-o odata si a fost foarte buna.
RăspundețiȘtergereDe multe ori cand vreau sa gatesc ceva bun, ma inspir de pe blogul tau; am facut si poze, daca te-am facut curioasa pot sa iti trimit cateva, hehe :P
Sarbatori fericite!
-Ada (23), Sibiu-
cu untul ce se face???????
RăspundețiȘtergereGeniala rulada, am facut si eu de Paste si a iesit super buna. Multumim pentru retetele minunate.
RăspundețiȘtergereIn seara asta am facut aceasta rulada. Inca e la frigider, dar nu cred ca am rulat-o bine pt ca a mea e mai lata si mai subtire. Mi-am zis ca e multa umplutura si nu o sa am ce face cu ea, gandindu-ma ca trebuie strat subtire... De abia acum am realizat ca trebuia strat cel putin dublu fata de al meu! Sper sa nu iasa chiar o porcarie si sa o pot taia...
RăspundețiȘtergereSarbatori fericite Laura! Multumesc ca ne impartasesti retetele tale minunate.
Nu am apucat sa fac rulada de Pasti, asa ca am facut-o azi. A iesit genial si ma bucur ca te-am gasit, Laura! Asa prind si eu curaj intr-ale bucataritului! Multumesc! :)
RăspundețiȘtergere