Ieri am sarbatorit "majoratul" Amaliei :P ...nepotica mea scumpa si frumoasa (surioara lui Raluca, cea cu tortul Barbie) ...care a implinit primul ei anisor!
De acum incolo va fi felicitata cu : LA MULTI ANI!!! :D
De ziua ei, asadar, i-am facut un tort-fluture, pentru un fluturas drag cum e ea! :)
Blat:
- 2 oua
- 100 g. zahar
- 1 praf sare
- 5 linguri alune macinate
- 80 g. faina
- 30 g. amidon
- 2 lingurite praf de copt
Crema si ornat:
- 10 g. gelatina
- 150 g. ciocolata alba- 3 galbenusuri
- 2 pliculete zahar vanilat
- 30 g. zahar
- 500 ml. frisca
- 200 g. zmeura congelata
- 150 ml. frisca
- 150 g. gem de zmeura
- 150 ml. frisca
Mod de preparare:
Ingrediente blat:
Ouale se bat 10 minute cu 2 linguri apa, zahar si sare:
Se amesteca faina cu praf de copt, amidon si alune si se inglobeaza in oua:
Blatul se coace, intr-o forma cu hartie, 30 de minute la 180 grade (foc potrivit) :
Aici e gata copt:
Cand se raceste, se taie pe 2 nivele:
... intre care se pune gem, ca un sandvis:
Ingrediente crema:
Galbenusurile se bat in bain-marie cu zahar vanilat si restul de zahar (n-am mai facut poza). Se inglobeaza ciocolata topita:
Se bate frisca... in care eu am pus 1 pliculet de intaritor pentru frisca:
Gelatina se dizolva si se amesteca in 5 linguri frisca. Se adauga la restul de frisca si se mai bate. Se amesteca in crema, impreuna cu fructele (eu in final nici n-am mai folosit gelatina si nici zmeura n-am adaugat-o cremei ci doar am ornat cu ea aripioarele fluturasului...asta congelata n-are nici un gust, daca as fi avut zmeura proaspata era altceva...)
Deci, in continuare, crema se aseaza pe blat:
Si se da la frigider minim 2 ore:
Asa arata scoasa de la rece...s-a intarit foarte frumos si fara gelatina:
Se taie tortul pe jumatate:
Rezulta:
Se intorc blaturile, ca cele 2 extremitati rotunde sa se-ntalneasca in mijloc (ce explicatie savanta! :D)
In felul asta se realizeaza "aripioarele" :)
In reteta scrie: se bat 150 ml. frisca si se spriteaza pe platou ca sa formeze corpul fluturelui, ceea ce mi s-a parut genial ...numai ca platoul meu era destul de mic si n-am mai putut face mare lucru...asa ca am pus niste bomboane de ciocolata si rom in loc... :P
Se presara fistic, menta, zmeura...eu am ornat doar cu zmeura:
Inca o poza cu tortul gata:
Lui Amalia i-a placut tare, si-a infipt manutele in crema...a luat si o zmeurica la control si a scuipat-o cu viteza luminii afara din gurita :))) ...deci, m-am gandit eu bine sa nu amestec fructele in crema...
Sectiunea:
Mie mi se pare tortul ideal pentru fetite!!!
Si se face si repede, tai blatu'-n doua, il sucesti un pic si gata fluturasul! :))
P.S. Puteti inlocui blatul de alune cu un blat pufos de pandispan ;)
Galbenusurile se bat in bain-marie cu zahar vanilat si restul de zahar (n-am mai facut poza). Se inglobeaza ciocolata topita:
Se bate frisca... in care eu am pus 1 pliculet de intaritor pentru frisca:
Gelatina se dizolva si se amesteca in 5 linguri frisca. Se adauga la restul de frisca si se mai bate. Se amesteca in crema, impreuna cu fructele (eu in final nici n-am mai folosit gelatina si nici zmeura n-am adaugat-o cremei ci doar am ornat cu ea aripioarele fluturasului...asta congelata n-are nici un gust, daca as fi avut zmeura proaspata era altceva...)
Deci, in continuare, crema se aseaza pe blat:
Si se da la frigider minim 2 ore:
Asa arata scoasa de la rece...s-a intarit foarte frumos si fara gelatina:
Se taie tortul pe jumatate:
Rezulta:
Se intorc blaturile, ca cele 2 extremitati rotunde sa se-ntalneasca in mijloc (ce explicatie savanta! :D)
In felul asta se realizeaza "aripioarele" :)
In reteta scrie: se bat 150 ml. frisca si se spriteaza pe platou ca sa formeze corpul fluturelui, ceea ce mi s-a parut genial ...numai ca platoul meu era destul de mic si n-am mai putut face mare lucru...asa ca am pus niste bomboane de ciocolata si rom in loc... :P
Se presara fistic, menta, zmeura...eu am ornat doar cu zmeura:
Inca o poza cu tortul gata:
Lui Amalia i-a placut tare, si-a infipt manutele in crema...a luat si o zmeurica la control si a scuipat-o cu viteza luminii afara din gurita :))) ...deci, m-am gandit eu bine sa nu amestec fructele in crema...
Sectiunea:
Mie mi se pare tortul ideal pentru fetite!!!
Si se face si repede, tai blatu'-n doua, il sucesti un pic si gata fluturasul! :))
P.S. Puteti inlocui blatul de alune cu un blat pufos de pandispan ;)
Draguta ideea!!! O sa-l fac si eu cu prima ocazie!
RăspundețiȘtergereE foarte usor de facut...si e de mare efect, mai ales pentru fete :P
RăspundețiȘtergerePoate i-l faci si tu domnisoarei tale, chiar de ziua ei :)
Te pup, Kris!
Laura, draga mea, iar ti s-a furat poza! Uite aici:
RăspundețiȘtergerehttp://www.babyonline.ro/Retete-culinare/Retete-pentru-copii/Tort-fluture.html?a=4224/307606
Cautam si eu o reteta de tort pt bobocelul meu care implineste un anisor sambata si am descoperit reteta ta, de tort fluture, iar la o cautare pe google, am dat de poza ta furata cu nerusinare de o oarecare...
E dureros de enervant!
Iti multumesc din tot sufletul!!!
RăspundețiȘtergereEsti extraordinara si te pup mult pentru suport!
Am sa le scriu celor de pe site sa stearga reteta si poza...
Sa speram ca o vor face...
Eu cand vad asa ceva raman fara cuvinte :(
P.S. La multi si fericiti ani bobocelului tau!!! :)
Sa va traiasca si sa va bucurati de fiecare clipa petrecuta impreuna!
Petrecere frumoasa!!! :)