vineri, 18 mai 2007

Piccolinis sau pizzete






Un altfel de "mini-pizza" :P, cu mare succes la copii!!!!!!!!!!!!!


Ingrediente:

Pentru aluat:
- 200 ml lapte
- 10 gr drojdie
- 250 gr faina
- 2 linguri apa minerala
- un pic de sare
- o lingurita plina unt/margarina

Pentru umplutura:
- 125 g. mozzarella
- 100 g. rosii
- 3-4 catei usturoi
- sare, piper
- cateva frunze de busuioc
- sunca sau salam
- masline




Mod de preparare:
Aluatul: se amesteca toate ingredientele iar aluatul obtinut se intinde destul de subtirel (nu chiar sa vezi prin el ) si se taie cu o forma rotunda sau cu gura unui pahar.
Se aseaza cerculetele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa sa se odihneasca pana umplutura e gata ;)
Intre timp se taie mozzarella in bucatele mici si se pregateste sosul din 100 g. sos de rosii, frunzele de busuioc, cateii de usturoi si sare,piper (se pot pune toate in blender).
Se da drumul la cuptor la maxim ( 250° C ) si se ung cerculetele cu sos.
Se pune apoi branza, sunca, masline sau ce dorim, si se lasa la cuptor cca. 10 minute.



Reteta preluata de la Petunie

Un comentariu:

  1. Mi-au placut mult cum arata pizzetele si le-am executat imeiat.
    Dar am o intrebare: nu cumva cantitatea de faina este mult prea mica? Eu am pus 500 gr faina pentru ca iesise ceva lichid care nu se putea intinde. Sau cantitatea de lapte este de 20 ml. (cca 2 linguri) si atunci poate ies ok. Dar, eu dubland cantitatea de faina au iesit minunate. Multumesc mult pentru idee si reteta.

    RăspundețiȘtergere