sâmbătă, 4 decembrie 2010

Briose cu stafide si ciocolata





Cu un pic de intarziere (am fost foarte coplesita de numeroasele mesaje, de bine :P, pe care le-am primit de la voi, cu ocazia aparitiei mele in revista Elle)...va aduc mult-laudatele briose cu stafide si ciocolata, care desi sint de post, sint incredibil de gustoase!!!!!!!!!!!!!!
Nu exagerez deloc!!!


Ingrediente:

- 100 ml. ulei
- 1 cana cu zahar
- 1 cana apa rece (minerala)
- 1 lingura otet
- 1 1/2 cani faina
- 1 lingurita rasa cu bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingurita praf de copt
- un praf de sare
- 100 g. stafide
- rom sau esenta de rom, pentru "marinarea" stafidelor
- 100 g. ciocolata neagra, de post


!!! Inainte de a porni la drum :)) ...trebuie sa va ocupati de stafide, cam asa: cu o seara inainte le amestecati cu rom, cat sa treaca peste ele sau cu esenta de rom (nu mai mult de-o sticluta)
Vor deveni, astfel, moi si savuroase la maxim!!! :)
Eu le-am amestecat cu lichidul pretios din acest borcan aromat: Smochine in rom :))
...iar smochinele care mi-au ramas (am mai folosit din ele la reteta asta: Clatite de post) am de gand sa le folosesc la minunatele Prajiturele umplute cu gem de curmale :P

V-am zapacit, asa-i?! :))


Mod de preparare:
Se mixeaza uleiul cu zaharul timp de 2, 3 minute; se toarna treptat apa si otetul.
Se incorporeaza faina amestecata cu sarea, praful de copt si bicarbonatul (toate cernute)
La final, se adauga stafidele si se amesteca totul foarte bine.
Compozitia astfel obtinuta se toarna (doar o jumatate din intreaga cantitate) in forme de muffins/briose sau intr-o forma de chec unsa usor cu ulei si tapetata cu faina. Eu am ales varianta mini :P, deoarece mi s-a parut momentul ideal pentru a-mi scoate la iveala noile forme din silicon :)))



Din loc in loc se aseaza cubulete de ciocolata, si se toarna deasupra, in mod uniform, cealalta jumatate de compozitie; se presara si deasupra cateva bucatele de ciocolata:



...si se da totul la cuptor, la foc moderat, aproximativ 30-35 de minute (faceti testul cu scobitoarea)



Se lasa briosele sa se raceasca (nu veti rezista tentatiei de a nu sfasia una fierbinte, va zic :P) si se impart cu familia, cu prietenii...
Eu, si cu ai mei, dar si cu voi...fiindca meritati!!! :)



Va pup dulce!!! :P

P.S. Am folosit o cana de 200 ml.

9 comentarii:

  1. Arata foarte bine!Sa ne pastrezi si noua!Pupici multi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte dragute ! Si cu siguranta ca sunt gustoase, mai ales cu stafidele alea imbatate in rom! : )

    P.S: felicitari inca o data pentru toate realizarile tale din ultima perioada!

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari pentru aparitia in ELLE :)!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Iti promit ca le fac in postul asta!
    Pt mine ai fost o adevarata REVELATIE culinara, "rasfoindu"-ti blogul am inceput sa practic serios bucatareala. Si toate retetele au iesit minunat!
    Mi-ar placea sa ne putem cunoaste intr-o zi dincolo de aceasta lume virtuala.
    Te pup, CLAUDIA

    RăspundețiȘtergere
  5. Laura, briosele nu sunt in foite, sunt in forme de silicon? Arata minunat! De unde le-ai cumparat? Eu fac multe briose si mi-as dori si eu.

    RăspundețiȘtergere
  6. Devreme ce mi-am achizitionat forme de muffins de silicon hihi, trebuie sa fac acesta reteta, ca prea ai laudat-o!
    PS. formele din silicon le-am luat din CORA,14 lei.
    Claudia

    RăspundețiȘtergere
  7. arata foarte bine briosele tale...o sa incerc si eu ,dar in tava de chec,caci,spre rusinea mea,nu am forme de briose..(dar o sa-mi procur)...un post binecuvantat si linistit...

    RăspundețiȘtergere
  8. Toate bune si frumoase dar ce capacitate are acea CANA,citi ml. are acea cana,daca se poate?

    RăspundețiȘtergere