marți, 7 decembrie 2010

Crap prajit






Tabloul pescaresc complet :P, adica crap prajit cu mujdei de usturoi!!!!!!!!!!


Ingrediente, tot ca si in cazul mujdeiului de usturoi..."la ochi" :P

- crap (sau un oricare alt peste)
- ulei
- faina
- sare
- piper, boia (optional)
- lamai



Mod de preparare:
Se curata pestele de solzi, de aripioare si intestine; se spala, se portioneaza si se sareaza bine (puteti sa il infasurati bine de tot in sare, caci pestele isi va "trage" exact atat cat are nevoie :P)
Se lasa la rece pana a doua zi, sau cel putin 2-3 ore, pentru ca sarea sa intre bine in carne.
Se trec, apoi, bucatile de peste prin faina (daca vreti, puteti amesteca faina cu piper si boia...e mai spicy asa :D) si se prajesc in ulei incins.
Se aduc la masa mujdeiul de usturoi, lamaile si mamaliga (in Banat nu se prea mananca mamaliga, asa ca noi i-am zis, din nou, pas :P)...si se mananca cu pofta mare!!!
La final, ii dam voie pestelui sa inoate-n vin, hihi...

...ce am mai prins si eu la pozat :)))




M-am bucurat foarte mult ca am nimerit un crap (de fapt, l-am ales chiar eu, si n-a fost doar unu', ci doi :P) nu foarte gras...ceea ce a facut sa fie foooarte bine si repede savurat :)))


8 comentarii:

  1. Lauraaaa!!!! Bine te-am gasit! Am fost pe blogul Andreei dupa reteta de baclava si uite c-am ajuns aici. O mie de bunataturi! Felicitari si multa inspiratie in continuare!
    Cu drag,
    Marina (seima)

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa va fie de bine draga Laura si sa va ajute Dumnezeu sa reusiti sa tineti tot postul iar pe noi sa ne incanti cu retete minunate in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Peste ... mujdei ... combinatia care ma face sa salivez ca si cainele lui Pavlov ! Iubesc dezlegarile la peste , usureaza postul . Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  4. Hayırlı günler, ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı olmuş.

    Saygılar.

    RăspundețiȘtergere
  5. mmmmmmmmmmm...che buono! bravissima! baci!

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu sunt mare amatoare de crap dar de la tine oricand as gusta o bucatica:D.

    RăspundețiȘtergere
  7. cine stie,cunoaste !!zice o vorba mai veche.

    RăspundețiȘtergere
  8. Draga Laura, din cauza retetelor tale sunt pe cale sa ma transform din simplu pofticios intr-un bucatar in devenire. Din Bucuresti, cu stima pt. pasiunea ta pe care ne-o impartasesti cu generozitate.

    Cristi.

    RăspundețiȘtergere