Sint sigura ca multi dintre voi va amintiti de acest chec sarat, super-simplu si rapid de facut, cu care reuseati sa va impresionati familia si prietenii in adolescenta (era de nelipsit de la chefuri :P)...si pe care, iata, nu l-am mai facut de-un secol :)))
...mi l-a readus in atentie bucata ratacita de parizer de prin frigider, si coltul de cascaval ce statea sa se usuce :))
Daca vreti sa va faceti o idee despre cat de bun e, va spun ca Bogdi a papat muuulte "cubulete" :P
Ingrediente:
- 6 oua
- 100 g. unt
- 4 linguri faina
- 300 g. parizer
- 300 g. cascaval
- sare, piper
Mod de preparare:
Se separa ouale; albusurile se bat spuma, galbenusurile se freaca cu unt.
Se amesteca faina cu crema de galbenusuri, apoi se adauga albusurile spuma.
Se obtine un aluat moale in care se incorporeaza parizerul taiat cubulete si cascavalul...taiat la fel :P
Se toarna amestecul intr-o tava unsa cu unt si presarata cu faina sau mai simplu -tapetata cu hartie de copt :))
Nu se umple tava, deoarece creste la copt.
Se da la cuptor, la 180 grade C pentru cca. 18 minute.
Se feliaza dupa plac si se serveste cald sau rece...e la fel de gustos ;)
P.S. Inimioara-i pentru Bogdi meu iubit care a primit astazi "albinuta" (albinuta=injectie :D)
...fug sa ii prepar (alt)ceva bun, ca sa se insanatoseasca mai repede :)
Insanatosire pentru baietelul tau.
RăspundețiȘtergereFelicitari pentru chec, mi-ai adus aminte si mie de acest chec, de mult nu l-am mai facut. Merci :-)))).
Frumos si delicios.
RăspundețiȘtergereeu pun si patrungej verde, ardei rosu, sa fie si mai multe culori :)
RăspundețiȘtergerebuonissssssssssssimo!!!complimenti!baci!
RăspundețiȘtergereMie nu prea imi iese pandispanul in general,cred ca din cauza aragazului.
RăspundețiȘtergereImi pare rau sa aud ca Bogdi e bolnavior.Poate gaseti aici inspiratie pentru un tratament naturist:http://bunatatidinnatura.blogspot.com/
Insanatosire grabnica baiatului si felicitari ptr postarea adolescentei ... si eu il fac , dar in tava chiar de chec , dar acum nu-mi mai arde de nimic ... prietenul meu cel mai credincios m-a parasit ...
RăspundețiȘtergereAm descioeri acest blog din pura intamplare! Am studiat, am meditat :D, si am trecut la fapte! Am incercat cateva retete si inca nu ma opresc, pentru ca sunt delicioase!
RăspundețiȘtergereAcest chec aperitiv l-am incercat si iese la superlativ. L-am pregatit pentru colegele mele de birou, cu ocazia zilei mele de nastere, si am avut succea, asa cum nici nu ma asteptam. Ca sa fie si mai ochios, l-am decorat cu bucatele de ridiche si babycorn.
Iti multumesc, Laura!
Doamne cat de bine arata!Super ,simplu si foarte gustos,pupiciii Laura
RăspundețiȘtergere