Sper ca supa de curcan pe care tocmai v-am aratat-o sa va fi incalzit deja :P, asa ca acum va invit la o felie de "tort"...si da, tot cu carne de curcan :))
E o bunatate!!!!!!!!!!!!!!
Ingrediente pentru 8 portii:
- 1 ardei gras verde
- 1 ardei gras rosu
- 1 ceapa
- 400-450 g. carne de curcan
- 3 linguri de ulei
- 500 g. orez
- sare, piper
- boia dulce
- 4 oua
- 150 g. smantana
- 200 g. cascaval ras (Emmentaler)
- 2 rosii
- patrunjel tocat
Mod de preparare:
Se spala carnea si se taie marunt (cubulete). Se caleste cca. 5 minute in ulei incins:
Se spala ardeii; se curata ceapa, se toaca marunt si se amesteca cu bucatelele de carne:
Se adauga orezul si se caleste pana devine translucid:
Se adauga 1 litru de apa, se condimenteaza cu sare, piper, boia dulce:
Se lasa sa fiarba la foc mic cca. 20 de minute, cu capac.
Se lasa la racit:
Se amesteca ouale cu smantana si cascavalul ras si se aduga la orez:
Se incalzeste cuptorul la 200 grade C.
Se unge o forma de tort cu unt; se transfera orezul in forma si se netezeste:
Se spala rosiile, se taie felii si se aseaza deasupra:
Se rade cascaval deasupra (cca. 50 g)
Se coace timp de 35-40 de minute:
Se feliaza direct in forma, desi mie forma asta ondulata mi-a cam creat ceva probleme :P
Data viitoare il "cladesc" in forma rotunda de tort, cu inel detasabil ("intepati" putin crusta de cascaval cu cutitul, atunci cand vreti sa taiati o felie, pentru ca ea sa iasa cat mai intreaga :D )
A fost incredibil de gustos!!! :)
Sectiune :P
P.S. Puteti folosi carne de pui in loc de curcan iar in loc de cascaval puteti adauga un amestec de branza dulce+sarata ;)
Ce idee minunata............trebuie sa fie tare,tare bun.
RăspundețiȘtergereO seara placuta!
mmmmmmmmmm...che invitante!complimenti!!!ciao!
RăspundețiȘtergereIl vom incerca cu siguranta! Parca-i si simt gustul :)
RăspundețiȘtergereCe bunatate!Am sa-l fac si eu.Deocamdata am facut pasta cu peste care a iesit super.Pupici.
RăspundețiȘtergeresuper ideea!..trebuie incercat cu siguranta!
RăspundețiȘtergereMi se pare o reteta minunata,si poza e foarte apetisanta,dealtfel imi place tare mult blogul tau si-l vizionez de foarte multe ori,pozele sunt minunate,foarte-foarte reusite,iti urez si mai departe succes si sa ne faci si mai departe retete minunate...
RăspundețiȘtergereBuna,
RăspundețiȘtergereai primit o leapsa cu o nominalizare la mine pe blog, te rog sa o preiei.
http://ayandari.wordpress.com/2011/01/22/un-nobel-pentru-bloggeri-gala-blogurilor-2010/
Tare aspectos si gustos mi-a iesit azi cand l-am prestat! Multumesc pentru reteta.
RăspundețiȘtergere