vineri, 21 ianuarie 2011

Tort de orez cu carne de curcan





Sper ca supa de curcan pe care tocmai v-am aratat-o sa va fi incalzit deja :P, asa ca acum va invit la o felie de "tort"...si da, tot cu carne de curcan :))

E o bunatate!!!!!!!!!!!!!!


Ingrediente pentru 8 portii:

- 1 ardei gras verde
- 1 ardei gras rosu
- 1 ceapa
- 400-450 g. carne de curcan
- 3 linguri de ulei
- 500 g. orez
- sare, piper
- boia dulce
- 4 oua
- 150 g. smantana
- 200 g. cascaval ras (Emmentaler)
- 2 rosii
- patrunjel tocat




Mod de preparare:
Se spala carnea si se taie marunt (cubulete). Se caleste cca. 5 minute in ulei incins:


Se spala ardeii; se curata ceapa, se toaca marunt si se amesteca cu bucatelele de carne:


Se adauga orezul si se caleste pana devine translucid:


Se adauga 1 litru de apa, se condimenteaza cu sare, piper, boia dulce:



Se lasa sa fiarba la foc mic cca. 20 de minute, cu capac.
Se lasa la racit:


Se amesteca ouale cu smantana si cascavalul ras si se aduga la orez:


Se incalzeste cuptorul la 200 grade C.
Se unge o forma de tort cu unt; se transfera orezul in forma si se netezeste:


Se spala rosiile, se taie felii si se aseaza deasupra:


Se rade cascaval deasupra (cca. 50 g)


Se coace timp de 35-40 de minute:


Se feliaza direct in forma, desi mie forma asta ondulata mi-a cam creat ceva probleme :P
Data viitoare il "cladesc" in forma rotunda de tort, cu inel detasabil ("intepati" putin crusta de cascaval cu cutitul, atunci cand vreti sa taiati o felie, pentru ca ea sa iasa cat mai intreaga :D )


A fost incredibil de gustos!!! :)



Sectiune :P



P.S. Puteti folosi carne de pui in loc de curcan iar in loc de cascaval puteti adauga un amestec de branza dulce+sarata ;)

8 comentarii:

  1. Ce idee minunata............trebuie sa fie tare,tare bun.
    O seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. mmmmmmmmmm...che invitante!complimenti!!!ciao!

    RăspundețiȘtergere
  3. Il vom incerca cu siguranta! Parca-i si simt gustul :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce bunatate!Am sa-l fac si eu.Deocamdata am facut pasta cu peste care a iesit super.Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  5. super ideea!..trebuie incercat cu siguranta!

    RăspundețiȘtergere
  6. Mi se pare o reteta minunata,si poza e foarte apetisanta,dealtfel imi place tare mult blogul tau si-l vizionez de foarte multe ori,pozele sunt minunate,foarte-foarte reusite,iti urez si mai departe succes si sa ne faci si mai departe retete minunate...

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna,
    ai primit o leapsa cu o nominalizare la mine pe blog, te rog sa o preiei.
    http://ayandari.wordpress.com/2011/01/22/un-nobel-pentru-bloggeri-gala-blogurilor-2010/

    RăspundețiȘtergere
  8. Tare aspectos si gustos mi-a iesit azi cand l-am prestat! Multumesc pentru reteta.

    RăspundețiȘtergere