miercuri, 19 ianuarie 2011

Luntrite cu somon




Aceste "imbucaturi" delicioase si super-rafinate se prepara foarte repede si sint de nelipsit la petreceri (o petrecere la care nu trebuie sa folositi cutit si furculita nu poate fi decat una reusita, mai ales daca va pasioneaza dansul :D)

Astazi vom patrunde pentru cateva clipe in tainele foitajului datorita acestei minunate retete, dar maine am sa va ispitesc cu o alta la fel de apetisanta :P ...asa ca, daca nu aveti prin congelator aluat de foitaj, ar fi bine sa va aprovizionati cat mai curand :)))


Ingrediente pentru 24 bucati:

- 1 pachet aluat foitaj Morarita, Linco, Bella, etc.
- 200 g. branza de vaci
- sare, piper
- 1 lingura suc de lamaie
- 1 lingura marar tocat
- 1 castravete
- 150 g. somon afumat
- marar pentru ornat


Mod de preparare:

Se decongeleaza foitajul si se aseaza pe o suprafata presarata cu faina (se lasa aluatul asa cum e, nu se intinde cu sucitorul)
Se decupeaza forme ovale din aluat (la fel de bine se pot face si rotunde :P)
...prima data le-am decupat cu o cana:



...dar rezultatul nu a fost unul impresionant :))


...asa ca, intr-un final, am croit cu cutitul "luntritele" dorite :)


Treaba a mers mult mai repede (nu va faceti griji daca nu le "croiti" perfect ovale, pentru ca oricum se mai deformeaza cand se coc)


...si s-au si umflat mai frumos la cuptor (le lasati , asadar, pentru cca. 10-12 minute la 180 grade C, pe o tava tapetata cu hartie de copt)



Se amesteca branza cu sare, piper suc de lamaie si marar tocat:


Se taie pe jumatate luntritele coapte :)


Se aseaza pe fiecare "barcuta" cate o lingura de amestec:


Se taie 12 felii de castravete si acestea se taie apoi jumatati. Se aseaza decorativ deasupra cremei de branza:


Se ruleaza feliile de somon si se aseaza pe feliile de castravete.
Se servesc ornate cu fire de marar:


Mi-au placut la nebunie!!!!!!!!!!!!!!!!! :P




P.S. Resturile de aluat le puteti, de asemenea, folosi :)
... asa simple, sau daca sint destul de mari pentru a putea fi umplute cu cascaval, si mai bine :P
...sau poate aveti crenvursti si nu stiti ce sa faceti cu ei: crenvursti "in pijama" :))
S-aveti pofta, orice ati alege!!!

8 comentarii:

  1. La tank ai postat luntritele!
    Trebuie sa fac o masa pt. 1o-12 pers.
    Somon afumat file gasesc oare?unde?
    Multumesc pt. idee!si mai astept!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt de-a dreptul superbe!!! Imi vine sa iau una prin monitor, asa bine arata :)
    Si eu tin mereu in congelator o punga de foitaj pt ca nu stii niciodata cand ai nevoie. Dupa ce am vazut reteta ta, i-am pus gand rau :))
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt aspectuoase si cu siguranta delicioase.Sa nu mai spun ca merge si rapid.Bune de notat.Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  4. ce bine arata, am incercat si e asa combinatie si sunt de-a dreptul divine

    RăspundețiȘtergere
  5. le-am incercat si au fost foarte bune. Felicitari pentru blog!

    http://tobeladylike.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  6. Draga Laura,
    Sunt noua "in zona", ai un blog excelent, super-retete, mai ales cele de prajituri. Practic, nu stie omul la ce sa se opreasca, intr-atat sunt de tentante toate.
    Am reusit sa ma decid la una pe care am considerat-o usoara din toate punctele de vedere si pt. care aveam ingredientele prin casa. E vorba de checul de lamaie cu iaurt.
    Mi-a iesit insa o chestie "tare ca piatra", crescuta nu mai mult de genunchiul broastei. Ai idee de ce? Vad ca a patit-o si Roxana. Oricum, am de gand sa incerc cat mai multe retete de dulciuri de pe blogul tau.

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna, din Vancouver,Canada va salut.
    Seara asta am avut ceva musafiri si am preparat acest aperitiv si le-a placut f. mult.
    Multumesc pt. retete, deja am mai facut cateva si au iesit excelent din prima.

    mult succes in continuare

    RăspundețiȘtergere
  8. Laura eu sunt un administrator pensiune turistica ajunsa si pe postul de bucatar iar in acest week-end o sa fac din nou reteta asta pentru ca am mai facut-o odata si a fost minunata la fel ca multe retete de pe blogul tau....eu am inceput cam de o luna pe un post de bucatar desi gateam si inainte dar nu profesionist nevoia te invata iar multe retete de pe blogul tau au ajuns si pe masa clientilor mei care sunt super incantati ;).

    RăspundețiȘtergere