marți, 31 mai 2011

Fursecuri Boabe de cafea





Aceste fursecuri inedite mi-au stat pe lista (nesfarsita :P) cu bunatati timp de ani de zile, pana cand, iata, odata cu tortul de ziua mea, s-au materializat cu succes sub forma de decor, si nu numai :))

...pregatiti-va, asadar, pentru felia de tort promisa!!!!!!!!!! :D


Cristinelu' drag, te pup dulce tare pentru aceste fursecuri atat de placute privirii si apetitului meu de nestavilit pentru cafea :)))))))



Ingrediente:

- 180 g. unt
- 65 g. ciocolata
- 100 g. zahar
- 30 g. cacao
- 300 g. faina
- 1 lingurita plina praf de copt
- 2 lingurite nes dizolvate intr-o lingura de lapte fierbinte




Mod de preparare:
Se topeste ciocolata la bain-marie sau microunde; se lasa sa se racoreasca.
Se cerne faina impreuna cu cacaua si praful de copt.
Se freaca untul cu zaharul, se adauga ciocolata topita si nesul dizolvat. Se adauga amestecul de faina si se omogenizeaza. Va rezulta un aluat usor sfaramicios, care se va da la frigider pentru minim o ora (facut bila si bine infoliat :P)
Se fac bilute din aluat carora li se da o forma ovala; se turtesc apoi, usor, ca pe niste chiftelute, cum bine zice Cristina :P, iar in mijlocul lor se imprima cu dosul lamei cutitului o linie, asa cum au si boabele adevarate de cafea ;)


Demonstratia, in imagini :))



...eu dupa primele 30 de bucati mi-am cam pierdut rabdarea :)))



...nu de alta, dar ma astepta tortul de cafea :P, asa ca restul aluatului l-am transformat in fursecuri simple, rotunde (le-am facut bile mai mari).
Se dau la cuptor (in prealabil incalzit) la 160-170 grade (foc moale) pentru cca. 10 minute:



Minunate, cu o aroma deosebit de placuta de cafea :)
...si atat de dragalaseeeeee!!!!!!!!!!! :P




Reteta preluata de la Cristina K.

9 comentarii:

  1. salivezzzz...si sunt la cura:(((((!!cred ca afost gustos rau!FELICITARI Laura inca o data pt. tot ceea ce faci!

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga mea , Laura, iti multumesc mult ca le-ai incercat! Si ma bucur nespus ca ti-au si placut! :) Ti-au iesit asa de frumoase! ♥♥♥

    RăspundețiȘtergere
  3. adoro il caffè..questi biscottini sono eccezionali!baci!

    RăspundețiȘtergere
  4. interesante si simpatice fursecuri.Trebuie neaparat incercate.Felicitarisi la multi ani cu multe realizari.Imi pare rau ca sunt in intarziere dar acum am descoperit blogul tau mirelaVrabie

    RăspundețiȘtergere
  5. L-am incercat si eu...am pus ciocolata amaruie. Copiii mei mananca mai mult ciocolata amaruie. Concluzia lor a fost: Bune rau!

    RăspundețiȘtergere
  6. sunt exceptionale! Le-am probat astazi. Le voi face pentru nunta sorei mele, daca tot are tema coffee!:D ma gandesc doar la mici modificari pentru a-i intensifica gustul de cafea. Iar formele lor sunt super cute! Merita toata migalosenia din lume!:)
    Multumesc Laura...pentru inca o reteta/idee minunata!:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna Laura! Oare stii cat timp rezista inchisi intr-o cutie ceva? Mi-as dori sa ii fac pentru Craciun si as vrea ii fac in avans cu o saptamana sa am timp de prajiturit. Multumesc frumos, roxana

    RăspundețiȘtergere
  8. voiam sa intreb daca pot inlocui untul cu margarina...toate retetele luate de la tine laura...au fost o reusita
    cristina dobrea

    RăspundețiȘtergere