Aceasta este reteta de baza pentru inghetata de vanilie, cu care vom jongla toata vara in scopul obtinerii de noi si delicioase arome :))
E grozav de buna!!! ...si dupa cum stiti, am folosit-o deja aici...ma rog, ce-a mai ramas din ea :)))
Urmeaza, asadar, "variatiuni pe aceeasi tema" :P
Ingrediente:
- 450 ml. lapte (3,5 % grasime)
- 1 baton de vanilie sau 2 pliculete zahar vanilat (20 g.)
- 6 galbenusuri (marime mica)
- 150 g. zahar tos
- 250 ml. smantana pentru frisca sau frisca lichida (29-35 % grasime)
Mod de preparare:
Etapa 1. Intr-un vas, pe foc, puneti laptele cu vanilia (daca folositi baton de vanilie, crestati-l pe lungime) si incalziti pana cand aproape incepe sa fiarba.
Bateti intr-un castron galbenusurile cu zaharul timp de cca. 5 minute, pana ce amestecul se deschide la culoare si are un aspect spumos. Incorporati treptat laptele fierbinte, amestecand continuu cu o lingura de lemn.
Etapa 2. Turnati compozitia intr-un vas, la bain-marie, si continuati fierberea pana ce amestecul se ingroasa usor si imbraca lingura (daca dati cu degetul pe lingura trebuie sa lase o dara clara ). Nu lasati crema sa fiarba, caci se va taia!!!
Etapa 3. Luati-o de pe foc si strecurati-o intr-un castron rece. Acoperiti crema cu o hartie sau un prosop de bucatarie umed si lasati-o sa se raceasca complet.
Etapa 4. Turnati crema intr-un vas pentru congelator si inghetati timp de 2 ore, apoi bateti-o cu un mixer (cel de mana e perfect) sau cu ajutorul unei furculite pentru a sparge cristalele de gheata.
Bateti usor frisca si incorporati-o in crema de ou; inghetati si repetati procedeul dupa alte doua ore. Numai in felul asta veti obtine o inghetata cremoasa :)
Puneti-o apoi la loc in vasul special, sigilati-o bine si inghetati-o timp de cel putin 6 ore sau pana se intareste bine.
Noi am savurat-o din cornete, de data asta, cumparate :D, impreuna cu sosul Snickers (pe care l-am facut prima oara acum muuulti ani), si pe care l-am refacut zilele astea, special pentru iubitorii de inghetata & sos ;)
Foarte fina si...vanilata :)))
...dar numai daca urmati intocmai pasii expusi ;)
...si fiindca nu v-am mai pus de-un secol muzica, va las "pe valurile verii", care-mi lipsesc la nebunie!!! :)
noooooooo ma sono spettacolariiiiiiiiiiiiiii!!!bravissima!!baci
RăspundețiȘtergereFederica, sono così felice che ti piace!!!!!!!!!!!!! Baci :)
RăspundețiȘtergereBellissimi :) brava
RăspundețiȘtergereAbsolut delicios! Arată foarte bine!
RăspundețiȘtergereAdor inghetata ,chiar astazi am sa fac o portie de vanilie si una de capsuni,o sa te invit la mine pe blog unde o sa vezi ce a iesit.
RăspundețiȘtergerene putem servi si noi? :):)
RăspundețiȘtergereAdor inghetata de vanilie! Absolut delicioasa!
RăspundețiȘtergereAre doua calitati:arata ffff bine si e de casa ,adica SANATOASA!
RăspundețiȘtergereLaura, superba prezentare! Buna reteta de baza cu care poti sa jonglezi toata vara :)
RăspundețiȘtergeresalu laura...iti urmaresc blogul periodic..faci niste minunatii culinare de-a dreptul.
RăspundețiȘtergereImi spui te rog daca aceasta inghetata o pot face la masina de inghetata? mersi anticipat
Una e a mea!!!
RăspundețiȘtergereVa pup!
Alina Mitin
Laura ,te rog spune-mi de unde cumperi cornetele(vafele) pentru inghetata.Am facut si eu inghetata foarte buna....vanilie si caramel cu alune..........buna tare!
RăspundețiȘtergereDelicioasa! Abia astept sa o incerc !
RăspundețiȘtergereCornetele de inghetata sunt de la Kaufland ;) azi mi-a cumparat si sora mea iar in seara asta execut reteta ;)
RăspundețiȘtergereTrebuie neaparat strecurata?
RăspundețiȘtergereNu am inteles partea asta cu castronul rece, strecuratul si hartia umeda! Poate fi orice tip de hartie?
Ma apuc acu sa o fac si sunt cam incepatoare in ale bucatariei si nu vreau sa gresesc!
Arata foarte bine:)Te admir ca ai dispozitia necesara sa faci inghetata in casa.
RăspundețiȘtergereImi place reteta ta, insa eu voi cumpara inghetata gata facuta. Timpul acordat bucatariei e foarte scurt, in cazul meu, insa inghetata mea preferata de vanilie Carte d'Or Creme Vanilla se potriveste perfect retetei tale. O recomand cu caldura celor care nu dispun d etimpul necesar si carora le place reteta ta.
Multumesc ca existi....
RăspundețiȘtergere