miercuri, 8 iunie 2011

Pizza de inghetata





Va spuneam in postul anterior ca i-am pregatit si lui Bogdi o surpriza...ei bine, despre aceasta delicioasa "pizza" era vorba :P
Pacat doar ca soarele (prea) arzator ne-a stricat planurile si ne-a topit inghetata :))), dar nu cred ca va deranjeaza, important este sa va faceti o idee despre desertul pe care l-am savurat cu totii de ziua copiilor, si pe care imi doresc sa-l savurati si voi impreuna cu cei mici in zilele astea insorite de (aproape) vara :P
...o mica rugaminte doar mai am, va rog sa va prefaceti ca vedeti 3 globuri de inghetata in loc de 2 cate am pus noi...noi, adica eu cu Bogdi, care s-a oferit sa ma ajute (mai mult la mancat :D)

...o voi reface cu siguranta ca prea a fost buna, si-atunci o veti putea admira in toata apetisanta ei aparitie :P
...cu inghetata de vanilie va voi ademeni numaidecat :))


Ingrediente pentru 4 portii:

- 2 oua
- 200 ml. lapte
- 1 lingura zahar
- 120 g. faina
- un praf de sare
- 2, 3 linguri de apa minerala
- ulei pentru prajit
- 500 g. capsune
- 100 g. zahar pudra
- 2 nectarine/mere verzi/kiwi
- 12 globuri de inghetata de vanilie
- 4 lingurite fulgi de migdale prajiti

Mod de preparare:
Se separa ouale; galbenusurile se amesteca impreuna cu zaharul (se mixeaza cateva minute) si laptele. Se inglobeaza faina. Se bate albusul cu praful de sare si se amesteca, usor, cu o paleta, in aluat. Se pune aluatul la frigider pentru minim 20-25 minute.
Se unge cu putin ulei o tigaie de clatite si se coc 4 clatite (mai grosute :P). Se lasa sa se raceasca complet si se aseaza pe 4 farfurii.
Se spala capsunele, se curata si se zdrobesc cu o furculita bine de tot sau se dau prin sita (cu gauri mai mari)
Se amesteca impreuna cu zaharul pudra si se repartizeaza deasupra clatitelor.
Se spala nectarinele sau merele, se sterg, si se taie felii subtiri.
Pe fiecare farfurie se aseaza 3 bile de inghetata (deasupra piureului de capsuni). Intre ele se aseaza felii de fructe si se presara cate o lingurita de fulgi de migdale prajiti (noi nu i-am mai pus nici pe aia :D)

Marea bucurie a fost faptul ca am putut folosi la reteta aceste capsunele din gradina, pe care le-am cules chiar atunci :)


....mmmm, proaspete si aromate!!!!!!!!!!!!!



P.S. Puteti folosi la ornat diferite sortimente de inghetata ;)
...o cupa de vanilie, una de ciocolata, si clar, una de capsune!!!!!!!! :P

12 comentarii:

  1. arata foarte bine! interesanta ideea iar capsunele proaspete... ce bune!!!
    O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am salvat ideea ,foarte interesanta si de mare EFECT!!!Iti scriu din "patria pizzei"si nu am vazut-o prin nici o revista,si crede-ma ca am vazut sute de reviste!!!
    FELICITARI!!!!
    Pe curand si o zi buna!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut!

    Multumesc de reteta :)
    Presupun ca este delicioasa, atata doar ca ma 'zgarie scrisul'.
    Capsune ?
    Dex zice capsuni.
    http://dexonline.ro/definitie/c%C4%83p%C8%99un%C4%83

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Anonim, as zice sa consulti mai bine dexul, ca nu cred ca tu zici meri in loc de mere, peri in loc de pere, castani in loc de castani, visini in loc de visine si etc, lista poate continua.

      Capsunii reprezinta plantele ale caror fructe se numesc capsune.

      meri (pomul) - mere (fructul)
      capsuni (planta) - capsune (fructul)
      si etc, sper ca ai inteles ideea.

      Ștergere
  4. Gaby, ma bucur mult ca iti place :)
    Am vrut de mult s-o pun in practica (o am de ani de zile la catastif :P) dar probabil ca acum era timpul ei...
    ...si fara capsunele alea dulci si zemoase n-ar fi avut prea mare farmec :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Petronela, ma bucura nespus de mult marturisirea ta!!!!!! :)
    Asta si voiam sa va arat, ceva inedit si bun in acelasi timp, ce poate fi savurat deopotriva de cei mari, dar mai ales de cei mici :P
    O zi frumoasa si tie, pupici!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonim, esti taaaare amuzanta!!! (imi mentin parerea ca mesajele de genul asta nu pot fi trimise decat de catre o femeie :P)
    Din pacate pentru tine, nu scrisul meu este acela care te "zgaraie", si asta la 1 noaptea :D, ci problemele tale emotionale...ca sa nu mai vorbim despre cele gramaticale.
    Ambele forme sint acceptate, dar noul dictionar explicativ al limbii romane mentioneaza forma pe care am folosit-o eu ca fiind cea corecta, si anume capsune :)
    Data viitoare, asadar, cand iti propui sa scrii ceva pe blogul meu, semneaza-te, caci asa e civilizat (sau trebuia sa afli asta din Dex?!) si incearca sa fii mai relaxata. A venit vara :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Bună, Laura! Senzaţională reţeta şi blogul, în general. Mă bucur tare mult că l-am găsit, va fi o bogată sursă de inspiraţie pentru mine. Cred că eşti o adevărată maestră în arta culinară.
    Cu drag, ... tot Laura

    RăspundețiȘtergere
  8. wow cata creativitate cu aceasta reteta :d nu ma asteptam, dar cred ca e bestiala BRAVO :x

    RăspundețiȘtergere
  9. buna am incercat si eu tortul,dar as vrea sa stiu cit se tin galbenusurile cu laptele pe foc,si gelatina se pune cind s-a racit crema de tot?pe 24 luna asta e ziua sotului si as vrea sa-l fac,eu am lasat crema cam 10 min,pe foc,iar gelatina am pus-o cind era calduta crema,dar cind am pus-o in forma mi s-a parut cam subtire.astept un raspuns te rog pe adresa de email duica_liliana_82@yahoo.com.mersi astept un raspuns de la tine.

    RăspundețiȘtergere