marți, 3 iulie 2012

Bomba de inghetata cu cirese




Dragii mei, mi-am propus sa fac acest tort de inghetata de prin 2007 (daaa, anul ala a fost unul foarte culinar :P) insa abia acum, iata, am reusit sa-l fac si nu mi-o iert, pentru ca e atat de gustos incat cu greu l-as putea descrie :))
Bomba de inghetata de fata va este, asadar, intru totul dedicata (Bogdi a decretat-o preferata lui :P)




Ingrediente pentru cca. 8 felii:

- o portie inghetata de vanilie
- o portie inghetata de ciocolata
- 200 g. zahar
- 300 ml. apa
- 300 g. cirese pietroase
- 3 galbenusuri (mici)
- 2 linguri suc de cirese sau lichior de cirese(ori visinata)
- 60 g. paine de secara sau biscuiti
- 150 ml. smantana pentru frisca sau frisca lichida
- ciocolata pentru ornat

 Mod de preparare:
Se tapeteaza o forma de bomba :P, de cca. 2 litri, cu folie alimentara transparenta (se uda bolul pentru ca folia sa se lipeasca bine :P). Se lasa sa se dezghete putin inghetata de ciocolata...si cand zic putin, chiar ma refer la un timp foarte scurt :))  ...fiindca altfel nu veti mai putea imbraca forma.
Forma se "imbraca", deci, cat mai uniform, in inghetata. Se congeleaza o ora.
Se dezgheata si inghetata de vanilie in acelasi mod. Se aseaza peste inghetata de ciocolata, se niveleaza si se mai congeleaza o ora.
Se fierbe apa cu zaharul, la foc mic, pentru aproximativ 8 minute. Se scot samburii din cirese, se adauga la sirop. Se mai fierb inca 5 minute. Se aseaza apoi intr-o sita, se scurg si se pun deoparte.
Se bat galbenusurile in bain-marie. Se adauga 3-4 linguri de sirop, in fir subtire. Se bate crema si se lasa sa se racoreasca. Se omogenizeaza apoi sucul sau lichiorul de cirese.
Se rade fin painea de secara; daca folositi biscuiti, ii macinati. Se bate bine frisca. Ambele se omogenizeaza cu ciresele.
Compozitia se toarna in forma, in golul din mijloc :P, si se lasa in congelator peste noapte. Cand se scoate, se plonjeaza pentru scurt timp in apa fierbinte si se rastoarna pe un platou. Se indeparteaza cu grija folia.
Se decoreaza, dupa fantezie, cu fulgi de ciocolata, frisca batuta si cirese.
Eu n-am mai avut cirese pentru decor, fiindca ciresul nostru este doar un pui :D

...primele cirese din anul asta au fost savurate de Bogdi :)


Lasati tortul de inghetata la frigider pentru cateva minute inainte de a-l servi, pentru ca doar atunci va veti bucura pe deplin de gustul lui extraordinar :)


Sectiune rece si extrem de delicioasa, credeti-ma!!!!!!!!!!! :P

 


...si asa cum v-am obisnuit, partea dedicata voua :)



Pofta maaaare, maaaare!!!!!!!! :))

11 comentarii:

  1. Ioooooooi ... acu' imi vine sa plec la timisoara .... acu', acu', acu' !!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adaaaa, nu mai am nicio picatura :P, dar daca vii, mai fac una!!!!!!!!!!!
      Te pup dulce!!!

      Ștergere
  2. Esti geniala!

    Ce zici, as putea folosi orice fel de forma ? :D Pentru ca nu am forma bomba:D.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur ca poti, Adriana :)
      Te puuup!!!!!!!!!!

      Ștergere
    2. Arata senzational!!!!
      Banuiesc ca nu poate fi folosita o forma din sticla avand in vedere faptul ca va trebui s-o scufundam in apa fierbinte imediat dupa ce o scoatem din congelator, nu?

      Ștergere
  3. Nu poti sa-i rezisti! Am facut si eu inghetata de vanilie. Se pare ca nu vom mai cumapara inghetata de acum. Multumim de retete ingenioase.

    RăspundețiȘtergere
  4. Super super bine arata!!! Apetisanta rau, c e sa mai zic!!! Ma duc acasa sa fac :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Te unde toate ideile astea?Te invidiez>bravo!!!

    RăspundețiȘtergere