joi, 26 mai 2011

Cuburi pralinate




Nu stiu daca va puteti inchipui cat de bune sint aceste cuburi, atat de apetisant cladite in trei straturi :P, dar va spun eu ca sint delicioase!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Am folosit ultimele pachetele de nuga si martipan, si pot spune ca am facut alegerea perfecta in ceea ce priveste folosirea lor :)))
Aici, la piratii lui Bogdi puteti vedea cum arata nugaua si martipanul de cumparat. Daca, insa, nu aveti de unde sa cumparati asa ceva (si din pacate, nu prea aveti...mie mi le-a adus mami din Danemarca) puteti folosi echivalentele delicioase pe care vi le expun aici: daca nu aveti nuga, o puteti inlocui cu aceeasi cantitate de nutella, iar martipanul il puteti inlocui, cu mare incredere, cu acesta facut in casa: http://savalaura.blogspot.com/2010/01/martipan.html, care chiar daca nu pare prea apetisant, datorita culorii inchise imprumutata de la cojile de migdale, este absolut delicios si cat se poate de natural :P


Ingrediente:

- 300 g. ciocolata cu lapte/amaruie
- 50 g. unt
- 300 g. martipan
- 1 lingura zahar pudra
- 300 g. nuga
- 5-6 linguri frisca lichida
- 1, 2 linguri cacao


Mod de preparare:
Ciocolata se marunteste si se topeste impreuna cu untul la bain-marie (daca aveti nesansa ca compozitia sa vi se taie, adaugati un cub sau chiar doua de gheata, sau apa foarte rece, si ciocolata isi revine ca prin minune :P)
Se toarna intr-o forma de dimensiune mica (a mea a avut aprox. 26 cm. lumgime si 16 cm. latime), tapetata cu folie de bucatarie transparenta (in modul asta, veti putea scoate mai usor minunatia din cutie :P, desi o puteti felia chiar in forma)
Martipanul se amesteca cu zaharul pudra; se intinde pe planseta presarata cu zahar pudra o foaie de marimea formei.
Imediat ce stratul de ciocolata s-a intarit putin se aseaza foaia de martipan deasupra si se preseaza usor.
Cu ajutorul mixerului se amesteca nugaua cu frisca si se repartizeaza egal peste stratul de martipan.
Compozitia de praline se tine pentru cel putin 4 ore la frigider, desi ideal ar fi toata noaptea, cum am lasat-o eu :)
Cand se servesc, se taie in patrate (mai mici, mai maricele, cum vreti :P) si se pudreaza cu cacao.
Daca le serviti intr-un cadru mai festiv, asezati-le frumos in hartiute speciale pentru bomboane sau chiar de muffins (dar sa nu fie din alea gigantice :D)

...spumoase, savuroase, cu gust intens de ciocolata si alune!!!!!!!! Absolut delicioase :)





Sfat: Acest "dulce" este minunat de sarbatori, cand il puteti transforma, spre deliciul si bucuria copiilor, in iepurasi pralinati, daca e Paste :P, sau in omuleti de zapada pralinati, daca e Craciun :)

7 comentarii:

  1. Buna Laura!
    la Mega Image se gaseste parzipan, poate chiar si nuga.
    Abia acum am vazut postarea cu tortul lui Bogdi cu pirati: FELICITARI! arata superb! daca il vede baietelul meu (face si el 6 ani la sfarsitul lui iulie) sigur cere o replica!
    Claudia

    RăspundețiȘtergere
  2. nu am decat cuvinte de lauda pentru toate dulciurile pe care le faci , sunt sigura ca sunt delicioase toate !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. mi-a placut mult prajitura,si am sa incercsa fac martipan dupa reteta ta !pup-te!

    RăspundețiȘtergere
  4. Laura ,scumpa mea ,ma uimesti de fiecare data.Mi-m notata reteta ,chiar am martipan si am sa incerc minunatia ta.Pup dulce ,o zi buna

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna Laura!!! Imi plac foarte mult retetele tale dar nu stiu de unde sa iau martipan. Florentina

    RăspundețiȘtergere