Dragii mei, sint atat de bucuroasa ca am reusit sa surprind aceste mici delicatese dulci la timp (salcamul nostru din capatul gradinii da deja semne ca sarbatoarea "cu flori multe, inmiresmate" se apropie de sfarsit :P)
...imi amintesc cu atata drag de noi, copii, cand le mancam crude :)))
Sper sa aveti ocazia sa le incercati!!!!...in ambele variante :P
Ingrediente:
- 2 oua
- 250 g. faina
- 50 g. unt topit sau doua linguri de ulei
- 500 ml. lapte
- 1 lingura mare zahar
- flori de salcam (20-50 de bucati, de diferite marimi)
- ulei pentru prajit
- zahar pudra, vanilat
Mod de preparare:
Salcamul meu drag, din capatul gradinii :)
Se aleg flori, de diferite marimi, si se cufunda in multa apa (nu se pun sub jet de apa, fiindca se destrama).
Se lasa apoi la scurs:
Se pregateste un aluat de clatite din ingredientele de mai sus si se lasa la frigider pentru minim 20 minute.
Se ia fiecare ciorchine de floare de salcam de codita si se inmoaie in aluat (ciorchinii mici se inmanunchiaza cate 2-3 si se scufunda impreuna, tinuti de codita, in aluat)
Se prajesc apoi in baie de ulei, foarte fierbinte, rumenindu-le pe ambele parti:
Se scot pe un prosop absorbant de bucatarie sau pe servetele de hartie si se transfera cu grija pe platoul de servit:
Se servesc imediat, pudrate cu zahar praf, vanilat:
O incantare a simturilor!!! :P
...si o supriza de proportii pentru Bogdi, caruia nu-i venea sa creada cat de bune sint :P (l-am luat cu mine la cules de flori, si dupa ce le-a gustat crude, a conchis ca nu pot fi mai bune de-atat!!! :D)
foarte interesant, eu credeam ca aceste flori raman doar la stadiul de mancat in copilarie...nu stiam ca se si gatesc...pacat ca la noi s-au trecut, eram curioasa de gust
RăspundețiȘtergereŞi fiica mea s-a mirat când am lăsat-o să guste florile crude, dar i-au plăcut. Apoi am făcut şi eu cu aluat, şi ce să mai zic...au fost foarte bune!!! :)
RăspundețiȘtergerefoarte bun!Imi plac foarte mult pozele! parca le si simt parfumul.
RăspundețiȘtergereImi plac si mie foarte mult, zilele trecute am facut si o portie mica de dulceata de flori de salcam ... migaloasa, dar a meritat...
che buoniiiiiiiiiii!
RăspundețiȘtergereLaura, nu mi-am imaginat niciodata ca se poate face asa ceva cu florile de salcam. De abia astept sa incerc si eu.
RăspundețiȘtergereQue original! nunca lo había visto, me ha gustado mucho!
RăspundețiȘtergereSaludos Da & Mer
Laura mi-ai adus aminte
RăspundețiȘtergerede copilărie,mama mea făcea
așa ceva și erau super..
Un weekend ezxcelent!
Te pup cu drag!
nici eu nu stiam ca se pot prepara cumva :):) , dar cred ca sunt super !!!!! bravooo!!!!
RăspundețiȘtergerewow,a inflorit salcamul,ce frumos trebue sa miroasa acolo,e o bunatate asta ,faceam si eu,odata
RăspundețiȘtergereO adevarata surpriza! Chiar zielele trecute imi spunea Gabi ca florile se mananca si in aluat prajit... acum am si dovada (v-ati vorbit, nu ? :)) )
RăspundețiȘtergereArata super!
Va pup,
Alina
pacat ca n-am nici un salcam prin apropiere ca as fi incercat-o.am mai auzit de reteta asta,la italieni,desi mie mi se pare mai chinezeasca.eu n-am mancat de miere de salcam,care alaturi de cea de tei sunt preferatele mele.am sa vanez salcamii din cartier si la anul sigur o incerc! flori,in afara de dulceata de trandafiri,n-am mancat.
RăspundețiȘtergereUimitor!Felicitari,Laura1
RăspundețiȘtergereMama unui prieten de familie,ne intampina cu un asa desert si cu socata,cand o vizitam !
RăspundețiȘtergereIntre timp sa prapadit,iar reteta ta mi-a adus aminte cu mare drag de ea!
(Carmen)
Florile de salcam miros minunat!!
RăspundețiȘtergereDe mancat nu am mancat nici macar in copilarie....dar din ce ai povestit, suna minunat, si cu siguranta chiar am sa incerc reteta ta, multam fain :)
Laura,nici eu nu mi-am imaginat vreodata ca se pot manca florile de salcam.La cum le-ai laudat si cat de bine arata pozele,am zis ca trebuie sa le incerc si eu si intr-adevar sunt grozave.Copiilor mei le-a placut foarte mult si mie la fel.Mersi pentru reteta.
RăspundețiȘtergerelaura, imi pare rau ca nu prea las mesaje, desi intru pe blogul tau in fiecare zi si primesc retetele prin email. ma simt ca un hot care vine, fura si pleaca. :(
RăspundețiȘtergeremultumesc pentru toate minunatiile astea. multe dintre ele nu le fac pentru ca sint prea lenesa. dulciurile mai mult le admir si imi amintesc cit de bune erau cind mergem la rugi in banat. reteta asta cu flori de salcim m-a pus pe ginduri. nu cred ca am vazut salcimi pe la noi si nu o voi putea face, dar cred ca e nemaipomenita. cam atit. acuma nu ma mai simt asa vinovata. cu drag din departare, m.
Laura, te rog eu din suflet du-ye la viitorul Masterchef ca sa nu se mai dea importanti toti neavenitii!
RăspundețiȘtergere