luni, 16 mai 2011

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor





Dragii mei, m-am gandit ca daca tot avem o varianta dulce de tort-spirala pe blog, ar fi frumos sa avem si varianta sarata :P...cu rulouri din dovlecei si mult marar, asa cum imi place mie :))
...si sper, si voua!!!!!!!!!!


Ingrediente:

- 2 dovlecei
- 200 g. telemea (vaca sau oaie)
- 3 oua
- 1 lingura crema de branza Almette/Philadelphia
- 2 linguri smantana
- 1 legatura marar
- sare




Mod de preparare:
Se spala dovleceii si cu ajutorul cutitului de curatat legume se taie felii foarte subtiri, pe lungime (ii puteti lasa asa cum sint sau ii puteti decoji)



Se da branza pe razatoare si se amesteca cu 1 ou si cu jumatate din mararul tocat.
Pe fiecare felie de dovlecel se aseaza o gramajoara din compozitia de branza:


Se ruleaza apoi, nu foarte strans, sa nu se rupa (desi, chiar daca acest lucru se intampla, nu e o tragedie :P, dupa copt acest aspect nefiind deloc vizibil)


Se pun rulourile in picioare intr-o forma rotunda unsa cu unt/ulei:



Se amesteca smantana cu crema-branza, mararul si ouale ramase si se toarna peste compozitia de dovlecei:




Se da la cuptor pentru 30-35 de minute la 180 grade (foc potrivit)
Se lasa in forma sa se racoreasca bine si se feliaza (daca o faceti cat preparatul e fierbinte, felia se va rupe)






P.S. Prima oara cand am incercat "rulourile", nu am prea reusit sa le fac sa stea drepte (dar adevarul este ca am folosit un alt instrument de razuit. Cel potrivit este, asadar, acela pe care vi l-am surprins in poza de la inceputul postarii)
...dar asta nu a fost o problema, rezultatul fiind (oarecum) mai putin surprinzator, insa la fel de gustos :P
Aveti aici dovada:




Deci se poate si asa ;)
...si desigur puteti jongla cu cantitatile de smantana sau branza, putandu-le in acelasi fel si inlocui. Daca de ex. nu aveti telemea, folositi branza dulce pe care o sarati dupa gust, sau folositi jumate-jumate :P
Multa imaginatie si pofta pe masura!!! :)))

8 comentarii:

  1. Imi place foarte mult prezentarea retetei, arata super!

    RăspundețiȘtergere
  2. o nebunie !!!! .... imi place combinatia dovlecei- marar !!!... parca le simt mirosul ...

    RăspundețiȘtergere
  3. O Bunatate,branza cu dovlecei si ai prezentat-o si frumos.

    RăspundețiȘtergere
  4. Tare bine arata rulourile de dovlecel.

    RăspundețiȘtergere
  5. arata grozav! esti chiar ingenioasa cu prezentarea acestei retete

    RăspundețiȘtergere
  6. foarte simplu ( ma refer la abinarea gusturilor, nu prea incarcate ) si foarte ingenios prezentat .. Bravo, foarte frumos, Laura, PLACE MULT !! Petronela

    RăspundețiȘtergere