marți, 17 mai 2011

Rulouri din foitaj cu carne




Aceste rulouri sint delicioase atunci cand sint calde, dar se pot servi si reci ;)
...iar daca le acompaniati cu salata sau sosul preferat, devin si mai apetisante!!! :P



Ingrediente:

- 600 g. aluat foitaj
- 250 g. carne tocata de vita/amestec
- 100 g. ciuperci proaspete sau 20 g. ciuperci uscate
- 2 castraveciori murati
- 50 g. branza de vaci sau telemea usor sarata
- 1 ou
- sare, piper dupa gust
- 1 galbenus
- 2 linguri lapte cald




Mod de preparare:
Se pun ciupercile uscate (eu le-am primit de la cineva special, si nu puteam sa nu le aduc in lumina reflectoarelor :D) intr-un bol incapator cu apa si se lasa la inmuiat pentru minim 2, 3 ore (se pot lasa si peste noapte, daca aveti timp):


Se scoate foaia de aluat din congelator si se lasa la temperatura camerei pentru a se decongela usor. Eu am avut un mega-pachet de 800 g. pe care l-am terminat in decurs de-o saptamana :P (600 g. le-am folosit la reteta in curs, iar 200 g. la delicioasele chiftelute de peste)
Se calesc ciupercile (ciupercile proaspete se vor taia felii/bucatele).


Se adauga carnea tocata si se tine pe foc pana cand aceasta isi schimba culoarea (1-2 minute); se sareaza, se pipereaza dupa gust si se lasa la racit:


Se taie castraveciorii acri in cubulete si se adauga impreuna cu branza la compozitia de carne.
Se separa oul; albusul se bate, iar galbenusul se adauga in amestecul de carne. Se amesteca totul foarte bine.

Se aseaza foaia de aluat pe o suprafata bine infainata si se intinde, usor, cu sucitorul; se taie apoi in 6 dreptunghiuri sau 9 patrate :P
Compozitia de carne se aseaza deasupra lor:


Se niveleaza compozitia de carne, lasand, insa, marginile libere. Acestea se ung cu albusul batut:


Se ruleaza fiecare fasie de aluat:


...si se preseaza marginile:


Rulourile se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt, cu partea cu pliul in jos. Al doilea galbenus se bate cu cele 2 linguri de lapte caldut; se ung rulourile:


Se coc rulourile in cuptorul incins, pentru cca.18-20 de minute la 200 grade C. (foc tare):


Delicioaseeee!!!!!!!!!!!! :))


Pofta mare, daca le incercati!!! :)



P.S. Se pot folosi si alte umpluturi, dupa gust ;)

2 comentarii:

  1. Gustosi con i funghi secchi che sono molto saporiti e gustosi, ciao

    RăspundețiȘtergere
  2. Laura, in cazul ciupercilor proaspete mai este necesara inmuierea?

    RăspundețiȘtergere