Supa de fazan, extrem de delicioasa, nemaipomenit de buna, incredibil de savuroasa!!!!!!!... cine a mai mancat, stie despre ce vorbesc :D
...iar din pieptutul fiert am facut aceasta minune de pate: http://savalaura.blogspot.com/2007/03/delicatesa-din-piept-de-fazan.html
...dar sa va arat cum am facut supica, nu?! :P:
Aici e fazanul gata transat si epilat :)))
Zarzavaturile, nu foarte multe, ca sa simtim gustul bun al carnii:
Totul la fiert, doar cu sare si boabe de piper(fara vegeta, cuburi, etc) tot ca sa nu-i alteram gustul:
Grasimea ce se ridica deasupra, se pune intr-un bol, pana cand supa e gata. Ea va fi repusa in oala, la sfarsitul fierberii, ca sa nu se tulbure supa ;)
Se adauga taiteii de casa:
...si se serveste cu poooofta!!!!!!!!! :))
Pe langa culoarea galbena, frumoasa, a avut si un gust extraordinar. Bogdi a papat un bol intreg! :)))
Fasanul este o Pasäre foarte noblä la gust si in Supä in loc de Pui, visez deja acuma de asa ceva.A fost Fasanul proaspät sau congelat ??
RăspundețiȘtergereFelicitari pentru reteta, as mai adauga, ca se poate face un pateu extraordinar de bun din carnea de fazan. Carnea fiarta se trece prin masina de tocat cu un pachet de unt, sare si piper dupa gust. Si mai bun este daca facem cu kaizer. La un fazan fiert-un pachet de unt. De preferat se da de doua ori prin masina.
RăspundețiȘtergereSe poate pastra la frigider , in borcane.Toate cele bune!
Jacob drag, iata, de-abia acum am dat de mesajul tau...scuza-ma!!!
RăspundețiȘtergereFazanul a fost proaspat!
Proaspat...vanat! :)) ...iar supa a fost, intr-adevar, o delicatesa!
Anonim drag, iti multumesc frumos pentru minunata sugestie!!! ...minunata zic, fiindca l-am preparat si eu, tot atunci, odata cu supa de fazan :P
RăspundețiȘtergereReteta e aici: http://savalaura.blogspot.com/2007/03/delicatesa-din-piept-de-fazan.html
P.S. Bun de tot pontul cu un pic de kaizer! ;) ...cat si faptul ca se poate pastra la frigider, in borcan...
La noi, insa, n-a mai apucat! :D
Cand am facut prima data pateu de fazan( 2 fazani plus 2 porumbei) am crezut ca as putea avea macar o saptamana.A rezultat o cantitate suficienta ( ma apuca rasul!)Dar, cu cei 2 copii ai mei, ca si Bogdan al tau..........finishul a fost f aproape!A fost, pesemne,doar dorinta mea....... nu si pofta lor!
RăspundețiȘtergereAmintiri de multi ani!
Scuze ca am intervenit, nu citisem a 2-a reteta , decat mult mai tarziu.!
Esti o bucataresa inventiva , cu multe idei frumoase si bune si este o incantare ca la anii mei sa mai invat cate ceva .
Mult succes si numai bine!
Placerea e, fara indoiala, de partea mea :) ...caci nu am decat de castigat de la oameni talentati ca tine, care iata, impartasesc cu mare drag din secretele lor culinare :)
RăspundețiȘtergereSi eu ma amuz de numa', hi, hi...acum cand imi amintesc cat de neinsemnata parea (si chiar a fost :D) "portia" de pateu...
Iti multumesc din tot sufletul pentru cuvintele extrem de frumoase si te-astept, oricand, sa te intorci la noi :)
Am facut si eu aceasta supa pt prima oara. Incredibil de gustoasa.
RăspundețiȘtergereMa bucur ca am gasit reteta ta.
Te-am adaugat in lista mea (daca nu e cu suparare)(am si eu un blog nou-nout) pt ca mai mereu te-am vizitat (de vreo cativa ani, adica :D)