Sint sigura ca aceste cuibusoare de Pasti, din blat de pandispan si oua dulci, din trufe, vor face senzatie pe masa voastra festiva!!!!
Sint rapide si delicioase (asta fara sa mai aduc in discutie factorul surpriza :P) asa ca va urez spor la modelat :)))
Sint rapide si delicioase (asta fara sa mai aduc in discutie factorul surpriza :P) asa ca va urez spor la modelat :)))
Ingrediente:
Blat:
- 4 oua
- 220 g. zahar
- 200 g. faina
- 50 g. cacao
- 1 lingurita cu varf de praf de copt
Trufe:
- 200 g. crema de nuga: Nutella sau Finetti
- 100 g. migdale macinate
- 2 linguri lichior de ciocolata sau nuca
- 125 g. perlute de ciocolata sau de zahar, colorate
- 250 ml. frisca
- 1 pliculet intaritor de frisca
- 50 g. fistic macinat
Mod de preparare:
Se taie din blat 14 cercuri de 8 cm diametru fiecare.
Pentru ouale de trufe se framanta crema de nuga/ nutella cu migdalele macinate si cu lichiorul.
Apoi, cu mana uda, se modeleaza oua si se dau prin perlutele de ciocolata sau zahar.
Se lasa sa se intareasca in frigider.
Se bate bine frisca cu intaritorul si 20 g. zahar, daca frisca nu este deja indulcita ;)
Se pregatesc cercurile pe platouri:Se insiropeaza usor blaturile cu siropul preferat.
Se formeaza, cu spritul, cuibusoare de frisca deasupra fiecaruia:
Se aseaza deasupra "ouale" din trufe si fisticul maruntit :
Lui Bogdi astea i-au placut cel mai mult :))
...ar fi fost insa mai vesele (mai frumoase :P) cu niste ornamente mai colorate, dar daca doar din astea am avut...
...ar fi fost insa mai vesele (mai frumoase :P) cu niste ornamente mai colorate, dar daca doar din astea am avut...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu