duminică, 15 aprilie 2007

Tort cu lava...de lichior de oua






Acest tort minunat a fost prezent pe masa noastra de Pasti, alaturi de misterioasele "ochiuri" de fructe :P, si de simpaticele "Cuibusoare cu oua" (se vad in fundalul pozei)
Toata lumea s-a aratat impresionata de aranjamentul meu "dulce" :))



Ingrediente:

Blat:
- 4 oua
- 120 g. zahar
- 100 g. faina
- 100 g. nuci sau alune macinate
- 2 lingurite praf de copt

Crema:
- 10 g. gelatina
- 200 ml. lichior de oua
- 200 g. branza de vaci
- 75 g. zahar
- 600 ml. frisca

In plus:
- 300 ml. frisca
- 50 g. Amarettini sau fistic
- 150 ml. lichior de oua




Ingrediente blat:


Se macina alunele; se incinge cuptorul la 175 grade C.
Se bat ouale cu zahar si 4 linguri de apa. Se amesteca faina cu alunele macinate si praful de copt si se inglobeaza cu grija in amestecul de oua:


Se aseaza intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si se coace 35 de minute.
Se lasa sa se racoreasca:



Ingrediente crema:


Se inmoaie gelatina; se amesteca lichiorul de oua cu branza de vaci si zahar:


Se dizolva gelatina si se amesteca impreuna cu 4 linguri de crema apoi se inglobeaza in restul de compozitie. Se lasa la rece.
Cand crema incepe sa se intareasca, se bate frisca si se inglobeaza.


Finisare:
Se taie blatul pe 2 niveluri si se umplu cu crema:


Se aseaza deasupra restul de crema:


Tortul se da la rece minim 3 ore:


Apoi se bate frisca si se imbraca jumatate din marginea tortului (mijlocul tortului trebuie sa ramana neacoperit)
In poza se vede lichiorul de ou si ornamentele: bomboanele de rom si cocos si ouale de ciocolata...


Se orneaza cu fursecurile zdrobite sau cu fistic macinat (nu foarte marunt)
Se spriteaza restul de frisca in gramajoare si se adauga, cu grija, lichiorul in mijlocul tortului.
Faceti gramajoarele unele langa altele pentru a forma un "dig" in calea lichiorului de oua, care, altfel, s-ar revarsa apetisant peste platou :P


Tortul gata, ornat cu un iepuras de cioco, special pentru Bogdi! :))
...si apetisanta sectiune...plus o parte din gradina :P



A fost nemaipomenit de gustos, altceva nu pot sa spun...
Si am avut intr-adevar un Paste Fericit...cu toata familia reunita :)

4 comentarii:

  1. Da, Irina, a fost deosebit... blatul de alune si crema cu lichior de oua = perfect!!! :))
    Multumesc mult de mesaj!

    RăspundețiȘtergere
  2. torul acesta arata prea bine,,dar lichiorul de oua este facut sau cumparat?,,,si eu vreau sa-l fac:D:D

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga Laura,multumesc pentru reteta un adevarat deliciu succes in continuare,pupici from Australia Amelinda Kendellyn

    RăspundețiȘtergere