duminică, 15 aprilie 2007

Drob de miel





...facut asa cum il face toata lumea :P ...adica, virgula, cam in felul asta :)

Ingrediente:

- organe si prapure de miel (1,5 kg)
- 4 cepe medii
- 6 legaturi ceapa verde (300 g)
- 1 legatura marar
- 1 legatura patrunjel
- 3 oua
- 8 linguri ulei
- piper, sare



Maruntaiele de miel si prapurele se spala; prapurele se tine in apa rece 30-40 de minute.
Ceapa si verdeturile se curata, se spala si se taie marunt.
Maruntaiele se pun la fiert in apa clocotita cu sare indepartand spuma; se lasa sa se raceasca, se toaca bucati si se inabusa impreuna cu ceapa in 4 linguri de ulei.
Cand s-au racit se maruntesc... daca aveti rabdare si le tocati cu cutitul, drobul va iesi si mai gustos ...sau va puteti ajuta de robot/masina de tocat...
Se amesteca apoi cu ouale batute, cu putina sare, piper si verdeata tocata fin.
Cu aceasta compozitie se umple prapurele, se impatureste, se aseaza in tava cu restul de ulei si se frige in cuptor cu temperatura moderata circa 25 de minute... sau mai usor: asezati prapurele intr-o forma de chec, adaugati umplutura si acoperiti cu ce a mai ramas din prapure :))
Dupa ce se raceste, se portioneaza si se serveste cald sau rece, simplu sau cu salata verde.
Traditionalul drob nu se prepara cu oua in mijlocul acestuia. Variantele mai noi sint cu oua fierte de gaina, prepelita, etc... asa ca, daca va place asa, muuulta pofta!!! :))


Pun doar cateva poze:

Attached Image


Attached Image


Attached Image


Attached Image


Attached Image


3 comentarii:

  1. buna, pot sa pun prapure de porc , pt ca nu gasesc de miel.merci

    RăspundețiȘtergere
  2. buna ,laura imi plac mult retetele tale , am sa incerc maine si eu drob . multumim pentru retete . ce ne-am face fara tine .

    RăspundețiȘtergere