Ingrediente:
- 20 oua
- forma de guguluf (bundt)
- unt/margarina pentru uns forma
- maioneza si frunze tocate de patrunjel pentru ornat
Mod de preparare:
Se unge o forma rotunda (continut de 1 1/2 l):
...cu margarina:
Se sparg ouale pe rand si se strange continutul in forma:
Se acopera cu folie din aluminiu:
... si se fierbe in bain-marie, la cuptor, circa 45 de minute:
La final, arata cam asa:
Se lasa sa se raceasca si apoi se rastoarna din forma:
Patrunjelul se spala si se toaca marunt. Rulada din ou se unge cu maioneza iar deasupra se presara frunzele de patrunjel.
Sectiune :))
laura vreau sa fac reteta asta caci in curand e pastele catolic.nu am inteles insa cum se pune in bain-marie la cuptor.forma cu fundul intr-o cratita cu apa sau cratita cu apa sub forma sau deloc apa.:))
RăspundețiȘtergerete pup si te felicit pt atatea retete delicioase!
miha
Miha, ma bucur ca vrei sa incerci rulada de ou chiar de Paste. E delicioasa... si eu cred ca o refac de Pastele nostru :)
RăspundețiȘtergere...cat despre forma,ai zis bine :P - o pui intr-o cratita mai mare, cu apa destula dar totusi nu cat sa ajunga pana la forma, adica e foarte important ca apa sa nu atinga fundul formei, asta am vrut sa zic :)
... cred ca se vede si din poza, cum am asezat-o pe oala de tuci si sta chiar deasupra ei...
Spor la bucatarit! Sint extraordinar de fericita ca incerci atatea retete de-ale mele!
Multi, multi pupici!
sigur voi incerca reteta asta de paste asrata super...tb doar sa-mi cumpar tava cu forma aia speciala :)
RăspundețiȘtergereDraga Alina, ma bucur ca iti place rulada si ca vrei s-o faci de Paste :)
RăspundețiȘtergereTe asigur ca nu e doar aratoasa ci si foarte gustoasa! ;)
Te rog, insa, sa folosesti atatea oua cate specifica reteta, ca sa ai o rulada frumoasa, demna de o asemenea sarbatoare :) ...eu, ai vazut, n-am avut destule oua si mi-a iesit cam pipernicita :D
Te pup si te astept cu noutati!