vineri, 29 aprilie 2011

Paine fara drojdie, cu iaurt





Dragilor, nu stiu voi cat de tare v-ati dezmeticit din vartejul de arome pe care l-a iscat marea sarbatoare a Pastelui, dar eu una, momentan, nu mai vreau sa vad in fata ochilor carne, oua fierte...si mai ales dulciuri :)))
...asa ca astazi, iata, va voi servi cu o felie (lejera :P) de paine cu iaurt :)
...e drept, acompaniata de o salata de oua (dar ce era sa fac cu ouale ramase?! :D)


Ingrediente:

- 250 g. iaurt (sa nu fie apos)
- 1 ou
- 1/2 lingurita zahar
- 280 g. faina
- 1 pachet praf de copt (10 g.)
- 1 lingurita sare



Mod de preparare:
Se amesteca intr-un castron iaurtul, oul intreg, zaharul, sarea si faina amestecata cu praful de copt.
Se rastoarna aluatul, care este extrem de lipicios :P, intr-o forma tapetata cu hartie de copt (a mea a avut diam. de 20 cm.) si se niveleaza. Se presara cu mac, sau se lasa simpla, si se introduce in cuptorul incalzit in prealabil la 200 grade C. pentru cca. 15 minute.
Daca painea suna a gol atunci cand o bateti pe spate, e semn ca e gata :))
Se lasa la racit si se savureaza :)
E foarte gustoasa si simpla!!!


Noi am mancat-o, cu iaurt :P, si cu salata de oua pe care am mentionat-o mai sus si pe care am sa v-o arat numaidecat ;)




Reteta preluata de la Pokhas

6 comentarii:

  1. e super..painita pe care nu o mai astepti sa creasca...crezi ca merge cu kefir?

    RăspundețiȘtergere
  2. Andrea, prima data cand am facut-o arata chiar si mai bine :P, dar nu conteaza asta atat de mult, ci cat e de buna!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Diana, nu stiu cum ar iesi cu kefir, dat fiind faptul ca e mai lichid, mai apos decat un iaurt...mai ales ca in reteta se specifica ca iaurtul sa fie mai gros/gras :P
    ...dar eu zic ca poti incerca si cu kefir, numai ca te-as sfatui sa lasi painica un pic mai mult la cuptor, pentru a se coace bine.
    Daca ti-a reusit, te astept cu vesti :)

    RăspundețiȘtergere
  4. hmm ciudat ,mie nu imi creste asa inalta cum e poza ta. Ai vreo idee de ce?

    RăspundețiȘtergere
  5. Laura, si pentru reteta asta te iubesc. Cred ca asa voi incepe fiecare comentariu la retetele tale pe care le voi incerca. Painea cu iaurt este de vis. Are o textura ca de chec cu iaurt. Am aruncat si niste seminte de mac si a iesit o bunatate. Ai mei (sotul si fiul) au spus ca ar manca numai astfel de paine. Multumesc pentru reteta. Te pup cu drag.

    RăspundețiȘtergere