...si pentru ca trebuia cumva sa valorific si putinele oua fierte care ne-au ramas de la Paste, am mesterit aceasta delicioasa salata in straturi :)
Daca mai aveti, asadar, oua fierte pe care nimeni nu mai vrea sa le ciocneasca :P, faceti aceasta salata (se poate prepara si fara sunca) si toata lumea va fi multumita!!!
Ingrediente:
- 8 oua fierte tari
- 250-300 g. cas proaspat sau cascaval
- 300 g. sunca
- maioneza
- 1 iaurt sau sana (125 ml.)
- sare, piper
- inele de ceapa verde
...ceapa verde din propria gradina!!!!!!!!!!!!!!! :P
Astazi sper sa ploua bine, ca sa creasca si mai mare :))
Ouale, fierte tari, se curata de coaja si se rad pe razatoarea cu ochiuri mari.
La fel se procedeaza cu sunca si cu casul/cascavalul.
Se prepara maioneza dintr-un galbenus crud+o lingurita de mustar+un praf de sare+ulei...stiti voi :P, si se amesteca cu iaurt sau sana. Se sareaza si pipereaza dupa gust.
Se asambleaza salata: tapetati cateva boluri mici, individuale, cu folie alimentara transparenta (umeziti usor cu apa interiorul bolurilor pentru ca folia sa adere bine si sa nu faca cute :P)
Asezati in bol un strat de sunca rasa, un strat de cas/cascaval ras, un strat de ou ras (cate o lingura plina din fiecare). Adaugati o lingura mare de maioneza si nivelati.
Continuati sa asamblati salata, in acelasi mod (straturile se repeta alternativ, pana se termina compozitia)
Daca folositi boluri conice, cum au fost si cele folosite de mine, va trebui ca la ultima stratificare sa adaugati 2 linguri din fiecare, pentru ca straturile sa fie frumos delimitate.
Se acopera si se lasa la frigider timp de minim 3-4 ore:
Se rastoarna apoi, cu grija, pe un platou si se inlatura folia:
Se orneaza cu restul de maioneza si inele de ceapa verde, iar la baza se presara cas sau cascaval ras:
Sectiune :P
...nemaipomenit de gustoasa langa o felie de paine cu iaurt :)
P.S. Puteti cladi salata si intr-o forma mare, si o puteti "imbraca" in intregime in maioneza.
...si desigur, pentru a o orna puteti folosi gogosari sau orice altceva va face placere :)
Foarte frumoasa salata de oua asa in straturi, iar straturile de ceapa verde m-au facut sa zambesc :) Nu am mai vazut ceapa verde plantata de multi ani, stiu doar locul in supermarket :))
RăspundețiȘtergerePuteai linistit sa o denumesti tort de "oua vopsite",asa de bine arata.Esti atat de talentata.Felicitari!
RăspundețiȘtergerenice info...for Indonesian food check @ www.meinfoculinary.blogspot.com
RăspundețiȘtergeresuper idee , delicioasa salata .... iar de ceapa verde in propria gradinutza... cine nu-si doreste?... bravo!!!
RăspundețiȘtergerefoarte bine arata, de obicei fac si eu o reteta, se numeste ,, mancare evreiasca,, sau ,,mancarea saracului,,dar merita, tot asa din ouale ramase de Paste... am sa postez si eu cat de curand aceasta reteta... o zi frumoasa!
RăspundețiȘtergeremmmmmm....davvero una delizia!baci! buon w.e.!
RăspundețiȘtergereArata delicios ca o prajitura, acum stiu ce pot face cu ouale ramase de la sarbatori, imi parea rau sa le arunc.
RăspundețiȘtergereEsti minunata si uimesti de fiecare data cu preparatele culinare.Arata super si este utila reteta in acesata perioada.Multumesc!
RăspundețiȘtergereO idee excelenta
RăspundețiȘtergere